URL is copied to your clipboard.

Monogeenisten sairauksien riskin ymmärtäminen

Monogeenisten sairauksien riskin ymmärtäminen

Voit tarkastella yhden geenin aiheuttamien sairauksien (monogeenisten sairauksien) henkilökohtaista geneettisen riskinraporttia Terveystulokset-yhteenvetosivulla.

Monogeenisten sairauksien geneettisen riskin raportti on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin polygeenisten riskien raportti, mutta siinä on muutamia tärkeitä eroja, jotka on tärkeää huomata.

Seuraavassa malliraportissa havaittiin yksi Crohnin taudin riskivariantti.

Raportti kertoo, minkä tyyppinen variantti löytyi, ja kuinka se mahdollistaa geneettisen riskisi sairastua. Se sisältää erittelyn siitä, kuinka riskiäsi verrataan muihin, joilla on sama variantti kuin sinulla ja keskiverto väestöön yleensä.

Raportin tiedot

Raportin tiedot välilehdeltä löydät lisää tietoa analysoiduista varianteista. Tyypilliset variantit ovat väriltään vihreitä ja patogeeniset tai riskivariantit, jotka vouivat aiheuttaa taudin puhkeamisen ovat punaisia.

Varianttien alla näet selostuksen MyHeritage-testissä käytetyistä testimenetelmistä ja tulkinnoista. Siinä on tietoa laboratoriosta, räätälöidyistä DNA-siruista ja toissijaisista validointimenetelmistä väärien positiivisten minimoiseksi merkittävästi kohonneiden riskitulosten kohdalla.

Tämän testin tarkoituksena on antaa käyttäjälle arvokasta tietoa hänen terveydestään, mikä voi auttaa tekemään tietoisia elämäntapavalintoja ja  keskustelemaan tuloksista terveydenhuollon tarjoajan kanssa. Diagnoosia ja / tai lääketieteellistä hoitoa koskevien päätösten on perustuttava kliiniseen arviointiin, lisäseulontaan ja muihin tietoihin, joita terveydenhuollon tarjoaja pitää tarpeellisina.

 

URL is copied to your clipboard.