URL is copied to your clipboard.

MyHeritagen DNA-terveysraporttien esittely

MyHeritagen DNA-terveysraporttien esittely

MyHeritage DNA DNA Terveys-päivitys antaa paljon geneettistä tietoa yksityiskohtaisten raporttien muodossa. Ne kattavat 27 perinnöllistä sairautta ja sisältävät innovatiivisia polygeenisiä raportteja yleisistä sairauksista, kuten sydänsairaudet, naisten rintasyöpä ja tyypin 2 diabetes, 11 monogeenistä raporttia taudeista kuten Parkinsonin, Alzheimerin ja Crohnin taudit ja 13 kantajastatusraporttia useista sairauksista mm. Tay-Sachsin tauti, kystinen fibroosi ja sirppisoluanemia.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka navigoit terveysraportissasi ja mistä osista raportit koostuvat.

Pääsy raportteihisi

Muutamia päiviä sen jälkeen kun olet päivittänyt olemassa olevan DNA-testisi terveyteen saat sähköpostin, jossa kerrotaan, että tuloksesi ovat valmiit. Klikkaa sähköpostiviestissä olevaa painiketta, kirjaudu sisään ja pääset terveysraportteihisi.

Sample email indicating your health reports are ready
Esimerkki viestistä, joka kertoo raporttiesi olevan  valmiit

Pääset terveysraportteihisi myös omalta perhesivustoltasi, klikkaamalla Terveys-välilehteä päävalikossa. Valitse ”Geneettiset riskit” tai ”Kantajastatus” ja saat terveysraportit auki.

Yksityisyys

Ennen kuin voit tarkastella raportteja sinua pyydetään antamaan salasanasi uudelleen. Tämä on lisätty erityisesti terveysraporttien turvallisuuden vuoksi.

You’ll be prompted to enter your password when you access your health reports
You’ll be prompted to enter your password when you access your health reports

Intro geneettisen riskin raportteihisi

Kun ensimmäistä kertaa tarkastelet raportteja, näet pikaisen esittelyn, jossa selitetään, mitä tulet näkemään ja kuinka lähestyä tuloksiasi.

You’ll get a brief introduction to your health reports when you first access them

Esittelyn jälkeen sinulta kysytään, haluatko nähdä geneettisen riskin raporttisi parantumattomista sairauksista kuten Alzheimerin tai Parkinsonin taudit. Oletuksena on, että näitä raportteja ei näytetä. Jos et halua nähdä niitä nyt, voit vaihtaa valinnan myöhemmin asetuksissa. Huomaa, että tätä kysytään kaikilta eikä sillä ole mitään tekemistä tulostesi kanssa.

You can decide if you’d like to receive genetic risk reports for Alzheimer’s and Parkinson’s
Voit päättää haluatko nähdä geneettisen riskin raporttisi Alzheimerista ja Parkinsonista

Geneettisen riskin raportit

Seuraavaksi sinut ohjataan yleiskatsaus-sivulle, joka ryhmittelee tuloksesi geneettisten riskien tason mukaan. Ensimmäisenä listalla ovat sairaudet, joihin sinulla on kohonnut riski, seuraavana keskinkertaisen riskin sairaudet ja viimeisenä vähentyneen riskin sairaudet.

A sample genetic risk overview page
Malli geneettisen riskin yleiskatsausivusta

Nämä raportit ainoastaan heijastavat geneettistä riskiä taudin kehittymiseen. Ne eivät kerro, onko sinulla joku tauti tai tuletko sairastumaan siihen.

Joissain tapauksissa raporttia tietystä tilasta ei ehkä toimiteta. Syynä voi olla terveyskyselyssä antamasi tiedot, etnisyys tai epäselvät tulokset. Jos raporttia ei voida toimittaa, löydät selityksen geneettisen riskin yleissivun alaosasta.

Klikkaa mitä tahansa taudin nimeä ja katso täydellinen geneettisten riskien raportti ko. sairaudesta.

Seuraavat vaiheet

Kun olet käynyt läpi kaikki terveysraporttisi, voit jakaa tulokset perheenjäsentesi kanssa – sillä se saattaa auttaa saamaan paremman yleiskuvan perheesi terveydestä – ja ehdottaa, että myös he harkitsevat geenitestausta. Voit ladata ja tulostaa raportteja, jotta voit neuvotella niistä terveydenhuollon tarjoajasi kanssa ja saada tietoisempaa ja henkilökohtaisempaa hoitoa.

URL is copied to your clipboard.