URL is copied to your clipboard.

Polygeenisen riskin raporttien ymmärtäminen

Polygeenisen riskin raporttien ymmärtäminen

Polygeeniset riskiraportit ovat innovatiivisia ja niissä tutkitaan satoja ja joissain tapauksissa tuhansia genomin variantteja, jotta saadaan kattava geneettinen riskiarvio, joka perustuu polygeenisiin riskiarvoihin (PRS).

Kolme ensimmäistä, saatavana olevaa polygeenisten riskien raporttia perustuvat Eurooppalaisiin väestötutkimuksiin, joten ne ovat saatavana vain niille, joilla on eurooppalainen sukutausta.

Katso mitä tahansa polygeenisen riskin raporttiasi klikkaamalla jotakin yhteenvedossa luetelluista sairauksista.

polygeenisistä tiloista nähdäksesi minkä tahansa polygeenisistä riskiraporteistasi.

 

Click on each condition to view your personalized report
Click on each condition to view your personalized report

Tässä esimerkissä, testatulla on hieman kohonnut riski sairastua sydäntautiin. Taudin nimen klikkaaminen avaa täydellisen raportin.

A sample report indicating slightly increased genetic risk for heart disease
A sample report indicating slightly increased genetic risk for heart disease

Sivulla on kuvaaja väestöstä ja siinä verrataan geneettistä riskiarvoasi ihmisiin, jotka ovat samanikäisiä ja samaa sukupuolta kuin sinä. Voit vaihtaa välilehtien ”kaltaisesi ihmiset” ja ”väestö” välillä.Understanding your lifetime risk

Riskiesi ymmärtäminenSivun loppuosa antaa lisää tietoa seuraavista vaiheista; tarjoaa ehdotuksia tavoista hallita elämäntyyliäsi, saada lisätietoja tietystä sairaudesta, tutustuttaa suositeltuihin seulontoihin tai auttaa muita perheenjäseniä selvittämään geneettisen riskinsä.

 

Explore next steps
Tutustu seuraaviin vaiheisiin

Muut riskitekijät

Perinnöllisyydellä on voimakas vaikutus tiettyjen sairauksien kehittymisriskiin, mutta elämäntyyli ja ympäristö vaikuttavat myös siihen. Kaikkiin geneettisiä riskejä koskeviin raportteihin sisältyy välilehti, jonka otsikko on ”Muut riskitekijät”. Se erittelee muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa perinnölliseen riskiisi sairastua.

 

Explore other risk factors
Explore other risk factors

Sairaudesta

Henkilökohtaisen raporttisi kolmannella välilehdellä saat yksityiskohtaisempia tietoja kyseisestä sairaudesta. Mm. oireet, esiintymistiheys, geneettiset tekijät ja elämäntapaan liittyvät näkökohdat.

 

Raportin tiedot

Raporttisi neljännellä ja viimeisellä välilehdellä on tietoja siitä, kuinka geneettinen riskisi on arvioitu.

Löydät myös luettelon testinäkökohdista, jotka ovat tärkeitä pitää mielessä ja jotka voit jakaa terveydenhuollon tarjoajan kanssa.

URL is copied to your clipboard.