URL is copied to your clipboard.

Kantajastatusraporttien ymmärtäminen

Kantajastatusraporttien ymmärtäminen

Katso kantajastatusraporttiasi, valitsemalla sen välilehti terveysraporttiesi sivulla.

Kantajastatus esittely

Kun tarkastelet näitä raportteja ensimmäistä kertaa, näet johdannon, joka on samanlainen kuin ennen geneettisten riskien raporttien tarkastelua. Siinä selitetään, mitä tarkoittaa olla kantaja (tai olla olematta sellainen) ja miksi kantajastatusraportit ovat tärkeitä sinulle ja perheellesi.

Yhteenvetosivulla ovat kantajastatustuloksesi. Näet tulosten yläosassa kaikki taudit, joiden kantaja todennäköisesti olet ja loput, joiden kantaja et todennäköisesti ole, ovat alempana.

 

A sample carrier status overview page
Esimerkki kantajastatus yleiskatsauksesta. Omassa raportissasi tämä on suomeksi.

Klikkaamalla minkä tahansa taudin nimeä, saat siihen tautiin liittyvän tarkemman raportin.

Seuraava malliraportti (malliraportti on englanniksi) osoittaa, että patogeeninen variantti havaittiin sirppisoluanemian kohdalla. Tämä havainto osoittaa, että henkilö on todennäköisesti sirppisoluanemian kantaja. Raportissa kerrotaan tarkalleen, mitkä variantit analysoitiin.

Raportissa selitetään lisää kantajana olemisen vaikutuksista ja mahdollisuudesta siirtää patogeeninen variantti lapsille.

 

”Tietoja sairaudesta” -välilehti on samanlainen kuin geneettisten riskien raporttien sama välilehti – se tarjoaa sinulle lisätietoja sairaudesta, oireista, ennusteista, syistä, esiintymistiheydestä ja perinnöllisyysmalleista.

Raportin tiedot

“Raportin tiedot” -välilehti yksilöi testatut variantit tarkkaan, testin tulokset ja onko jokin muunnoksista patogeeninen sekä ko. variantin esiintymistiheyden erilaisissa etnisissä ryhmissä.

Kuten geneettisten riskien raportissa myös tässä, testin menetelmistä, tulkinnasta ja riski-arvioista on tarjolla paljon tietoa.

 

 

URL is copied to your clipboard.