URL is copied to your clipboard.

Sukupuun ylläpito: parhaiden käytäntöjen tarkistuslista

Sukupuun ylläpito: parhaiden käytäntöjen tarkistuslista

Aivan kuten tavallinen puu, myös sukupuu tarvitsee säännöllistä hoitoa ja huomiota, jotta se jaksaa kantaa hedelmää! Alla on parhaita käytäntöjä MyHeritage-sukupuun pitämiseksi virheettömänä ja ilman tuplia, jotta sinulla on pääsy oikeisiin ja helposti ymmärrettäviin tietoihin ja voit jakaa niitä muiden kanssa – milloin tahansa.

Tee puun johdonmukaisuuden tarkistus säännöllisesti

MyHeritagen puun johdonmukaisuuden tarkistin on hyvin hyödyllinen työkalu. Se etsii puusta automaattisesti 36 erityyppistä johdonmukaisuusongelmaa, eliminoi yleiset virheet ja kaksoiskappaleet.

Puun kasvaessa myös virheiden mahdollisuus kasvaa. Siksi on hyvä käyttää johdonmukaisuuden tarkistinta säännöllisesti – noin kerran kuukaudessa.

Kaikki MyHeritage-käyttäjät saavat korjattavaksi yhden ongelman  ilmaiseksi. Rajoittamaton käyttö edellyttää PremiumPlus- tai Complete-sopimusta. Lue lisää sivustosopimuksistamme täältä.

Tutustu lisää  Puun johdonmukaisuuden tarkistimeen täällä..

Lisää valokuvia

Oletpa juuri digitoinut kenkälaatikollisen vanhoja valokuvia tai saanut juuri uunituoreen perhekuvan, on kuvien lataamiseen MyHeritageen monta hyvää syytä:

  • Voit lisätä profiilikuvia sukulaisille, jotka eivät näy aiemmin MyHeritageen lataamissasi kuvissa. Profiilikuvat lisäävät väriä ja persoonallisuutta puuhusi ja helpottavat siinä esiintyvien henkilöiden tunnistamista ja yhteydenpitoa heihin.
  • Uusien valokuvien lisääminen auttaa pitämään puusi ajan tasalla – ja tämä on erityisen tärkeää puusi nuorimpien sukupolvien kannalta. Lapset kasvavat niin nopeasti!
  • Jos valokuvasi ovat epäselviä tai heikkolaatuisia, voit terävöittää ja parantaa niiden laatua Photo Enhancer -ominaisuuden avulla. Photo Enhancerin käyttö saattaa jopa tuoda valokuvista esiin tärkeitä yksityiskohtia, joita et ehkä ole huomannut. Klikkaa tätä saadaksesi lisätietoja Photo Enhancerista.
  • Jos valokuvasi ovat mustavalkoisia, voit saada niihin uutta eloa värittämällä ne MyHeritage In Color ™ -työkalulla. Klikkaamalla tätä saat lisätietoja MyHeritage In Color ™ :sta.

Päivitä uudet syntymät ja kuolemat

Beatles lauloivat aikoinaan: obla-di-obla-da, tämä riittää! Mutta vuosien varrella sukusi saattaa kasvaa ja valitettavasti osa sukulaisistasi kuolee myös. Varmista, että sukupuusi on ajan tasalla näistä tapahtumista. 

Pois menneiden sukulaisten merkitseminen kuolleiksi on erityisen tärkeää. Ei ole mitään sydäntäsärkevämpää kuin saada onnittelut juuri kuolleen sukulaisen syntymäpäivästä. Lisäksi sukulaisen merkitseminen kuolleeksi helpottaa hänen löytymistään kaukaisemmille sukulaisille, sillä kaikki puusi elossa olevat henkilöt on merkitty yksityisiksi niille, jotka eivät ole perhesivustosi jäseniä, mutta kuolleiden henkilöiden tiedot ovat julkisia.

Kun lisäät tietoja, lisää myös lähde

Hyvien lähdeviittausten lisäämisen hyötyjä tutkimuksellesi ei voi korostaa liikaa.  Lähteiden tarkan ja selkeän kirjaamisen ansiosta sinun ja tulevien tutkijoiden on helppo jäljittää tutkimuksesi eri vaiheet ja ehkä korjata kaikki ensimmäisellä kerralla tekemäsi epätarkkuudet tai puutteet.

Lähdeviittausten lisääminen kaikille tiedoille yhdellä kertaa voi olla liian hankalaa. Säästä siis itseltäsi tulevaisuuden hankaluudet ja kirjoita lähdesitaatti huolellisesti joka kerta, kun lisäät tietoja puuhun.

Tarkista uudet osumat, löydöt ja Theory of Family Relativity™ -teoriat

Vaikka saat sähköposti-ilmoituksia uusista Smart Matches ™ -, Record Matches- ja DNA-osumista, sinulla ei aina ehkä ole aikaa lukea niitä huolellisesti. Sen vuoksi MyHeritage-perhesivuston osumaluettelot ovat puusi kannalta tärkeysjärjestyksessä. Osumia kannattaa tarkastella säännöllisesti, jotta kannaltasi tärkeät osumat tulevat huomioiduksi ja johtavat mahdollisesti seuraavaan läpimurtoon.

Pääset Smart Matches ™ – ja Record Matches -osumiisi viemällä hiiren osoittimen ”Löydöt” -välilehden päälle ja valitsemalla ”osumat henkilöittäin” tai ”osumat lähteittäin”. Voit myös vilkaista Instant Discoveries™ -löytöjä, jotka sijaitsevat samassa valikossa.

Theory of Family Relativity™ -teorioita ei tuoteta automaattisesti tausta-ajona: MyHeritage päivittää teoriat säännöllisesti ja lisää uusia teorioita DNA-osumillesi. Siksi on hyvä tarkistaa DNA-osumat-sivusi silloin tällöin ja katsoa, onko sinulla uusia teorioita.

Pääset DNA-osumiisi viemällä hiiren osoitimen DNA-välilehden päälle ja valitsemalla DNA-osumat.

Korjaa kieli, kun purat tietoja Smart Match™ -osumista

MyHeritagen automaattisen käännöstekniikan ansiosta saatat saada osumia muilla kielillä olevista sukupuista. Jos lisäät tietoja puuhun Smart Match ™ -osumasta, ne tallennetaan alkuperäisen sukupuun kielellä. Siksi on hyvä käydä osuman profiilissa ja muuttaa teksti vastaamaan oman puusi kieltä.

Vaikka ymmärtäisit toisella kielellä kirjoitetun tekstin, pitää puusi ylläpitäminen yhdellä kielellä asiat yksinkertaisina ja tekee tutkimuksestasi helpommin lähestyttävän niille ihmisille, jotka eivät ymmärrä ko. kieltä.

Säännöllinen sukupuun ylläpito auttaa säästämään aikaa ja välttämään myöhempää turhautumista. Se voi jopa auttaa sinua tekemään uusia löytöjä. Noudata yllä olevia vinkkejä ja varmista, että puusi tiedot ovat oikein ja ajan tasalla.

URL is copied to your clipboard.