URL is copied to your clipboard.

Väritä mustavalkoiset kuvasi automaattisesti MyHeritage In Color™-ominaisuuden avulla

Väritä mustavalkoiset kuvasi automaattisesti MyHeritage In Color™-ominaisuuden avulla

 

MyHeritage In Color™ on automaattinen väritysominaisuus, joka herättää vanhat mustavalkoiset perhevalokuvasi eloon hienostuneen koneoppimisteknologian avulla. Siitä on viime aikoina tullut yksi suosituimmista ominaisuuksistamme, sillä tähän mennessä lähes 11 miljoonaa valokuvaa on väritetty.

Esivanhempiesi näkeminen väreissä voi olla hieno kokemus. Se auttaa luomaan syvemmän yhteyden sukusi historiaan ja herättää uteliaisuutta nuorempien sukupolvien keskuudessa.

Valokuvien värittämiseksi MyHeritage In Color™ -ominaisuudella on kaksi tapaa: voit ladata ne suoraan In Color™ -sivulle heti väritettäväksi tai voit värittää jo albumeihisi ladattuja valokuvia MyHeritagessa.

Kuvan lataaminen väritettäväksi MyHeritage In Color™-ominaisuudella

Lataa kuva osoitteessa www.myheritage.fi/incolor klikkaamalla oranssia ”Lataa”-painiketta.

 

 

Etsi haluamasi kuva koneeltasi, valitse ja klikkaa ”Avaa”. Voit myös vetää ja pudottaa kuvan koneesi avoimesta ikkunasta kuvaraamiin ja aloittaa sillä tavalla lataamisen.

Kuvasi latautuu MyHeritageen. Se vie hetken riippuen internet-yhteytesi nopeudesta ja kuvan koosta. 

Kun kuva on latautunut, se väritetään automaattisesti. Värittäminen kestää vain muutamia sekunteja. 

Kun kuvasi on valmis, voit verrata mustavalkeaa ja väritettyä versiota siirtämällä liukusäädintä laidasta toiseen tai vaihtamalla mustavalkean ja värillisen välillä kuvan oikeassa yläkulmassa olevista mustavalkea- ja väriympyröistä. 

 

Voit myös jakaa kuvan Facebookissa tai Twitterissä, kopioida linkin leikepöydälle muualla jakamista varten tai  ladata joko väritetyn tai vertailukuvan. 

 

Kuva on jo tätä ennen tallennettu MyHeritage-tilillesi sekä alkuperäisenä että värillisenä, joten voit käyttää niitä milloin haluat. Klikkaa ”Mene ”Omat kuvani”-sivulle ja näet ne kuviesi joukossa.  

MyHeritagessa jo olevan kuvan värittäminen

Jos haluat värittää kuvan, jonka olet jo aikaisemmin ladannut MyHeritage-tilillesi, käy omat kuvani-osiossa perhesivustollasi. Liikuta kursoria ”Sukupuu”-välilehden päällä ja valitse pudotusvalikosta ”Omat kuvani”. 

 

Paikallista kuva, jonka haluat värittää ja klikkaa sitä.

Pääset kuvasivulle, jolta löydät ”Väritä”-painikkeen kuvan yläpuolelta oikeasta kulmasta. Kun klikkaat painiketta, kuvasi väritetään automaattisesti ja se vie aikaa vain muutamia sekunteja. 

 

Voit verrata väritettyä ja mustavalkoista versiota siirtämällä liukusäädintä laidasta toiseen tai vaihtamalla toisesta kuvasta toiseen klikkaamalla mustavalkeaa ja väriympyrää, jotka löytyvät oikeasta yläkulmasta. 

 

Klikkaa ”Lataa”-linkkiä ja lataa alkuperäinen, värillinen tai vertailukuva koneellesi. 

 

Kun palaat kuva-albumiin on mustavalkean kuvan oikeaan alakulmaan ilmaantunut väriympyrä kertomaan siitä, että kuvasta on olemassa väritetty versio. 

Väritysasetusten muokkaaminen

MyHeritage In Color™ on vallankumouksellinen työkalu, joka antaa hämmästyttäviä tuloksia useimmista mustavalkeista kuvista. Värit ovat kuitenkin luotu tietokoneella ja väritetyn version laatu riippuu useasta tekijästä: mm. valaistuksesta, terävyydestä ja yksityiskohtien määrästä kuvassa jne. Säätämällä väritysasetuksia saatat saada jopa vielä parempia kuvia. 

Klikkaa rataskuvaa säätääksesi väritysasetuksia. 

Voit valita tai poistaa kontrastin parannuksen, lisätä tai vähentää värikylläisyyttä, valita automaattisen tai manuaalisen renderoinnin ja lisätä tai vähentää sen tasoa sekä valita oletuksena olevan tai vaihtoehtoisen väritysmallin. 

 

Kun olet muuttanut asetuksia, voit käyttää esikatselu-painiketta. Klikkaa, pidä kuva paikallaan ja voit verrata tätä versiota aiempaan.

Jos olet tyytyväinen tulokseen, klikkaa ”Tallenna” ja ota uudet asetukset käyttöön tässä kuvassa. Aiempi väritetty valokuvasi korvataan uusilla asetuksilla väritetyllä versiolla. Jos edellinen versio oli kuitenkin parempi, voit palata siihen klikkaamalla ”Peruuta”.

Historiallisen koskemattomuuden säilyttäminen

Osana MyHeritagen sitoutumista historiallisten asiakirjojen aitouden säilyttämiseen, yritys erottaa väritetyt valokuvat alkuperäisistä värillisistä, käyttämällä erityistä kohokuvioitua palettisymbolia väritettyjen valokuvien vasemmassa alakulmassa. Vaikka värit ovat erittäin realistisia, väritetyissä valokuvissa on värejä, jotka simuloidaan automaattisilla algoritmeilla, eivätkä ne välttämättä ole identtisiä alkuperäisessä kuvassa olleiden tosielämän värien kanssa. MyHeritage toivoo, että muutkin valokuvien väritysteknologiaa käyttävät yritykset omaksuisivat tämän vastuullisen käytännön.

Väritettyä valokuvaa ei tallenneta albumiisi erillisenä kuvana; vaan se tulee alkuperäisen kuvan ”reppuselkään”. Klikkaa valokuvaa albumisivulla ja saat sen kuvasivulle. Voit sitten vaihdella mustanvalkoisen ja väritetyn version välillä. Alkuperäinen valokuvasi pysyy ennallaan, siihen ei lisätä mitään.

MyHeritage In Color™-ominaisuuden käyttäminen

Voit värittää muutamat ensimmäiset kuvasi ilmaiseksi. MyHeritagen Complete-sivustosopimuksella voit värittää kuvia rajattomasti. 

Valokuvat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän esivanhempiemme ja sukulaistemme elämään, mutta mustavalkoisten kuvien katsominen sijoittaa ne tietylle etäisyydelle meistä. Samojen kuvien katseleminen väreissä herättää ne eloon paremmin kuin mikään muu. Väritetyt historialliset valokuvat voivat herättää kiinnostuksen menneisyyteemme ja auttaa meitä suhtautumaan henkilökohtaisemmin menneiden aikojen tapahtumiin ja ihmisiin.

URL is copied to your clipboard.