URL is copied to your clipboard.

Mitä Smart Matches™-osumat ovat ja kuinka saat niistä täyden hyödyn

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Mitä Smart Matches™-osumat ovat ja kuinka saat niistä täyden hyödyn

Smart Matching ™ on tehokas sukututkimusteknologia, joka mätsää sukupuusi ihmisiä toisten MyHeritage-jäsenten puissa oleviin ihmisiin.

Kun lisäät henkilön sukupuuhun, MyHeritage-algoritmit alkavat heti etsiä samoilla tiedoilla olevia henkilöitä laajasta sukupuutietokannastamme.

Smart Matches ™ voi auttaa sukututkimustasi monella tavalla. Henkilöllä, joka lisäsi saman henkilön omaan sukupuuhunsa, voi olla hänestä lisätietoja, joita sinulla ei vielä ole. Se voi olla mitä tahansa syntymäpäivästä tai -paikasta muihin perheenjäseniin – tai jopa valokuva.

Jokainen puuhun lisäämäsi henkilö mahdollistaa uusien löytöjen tekemisen. Smart Matches ™ -toiminnon avulla voit kasvattaa puutasi eksponentiaalisesti tai saada uutta arvokasta tietoa, jota et olisi löytänyt muista lähteistä.

Kuinka pääset Smart Matches™-osumiin

Smart Matches ™ -osumiin pääsee useilla tavoilla.

Yksi tapa on suoraan sukupuustasi. Kun puusta löytyy Smart Match ™ -osuma, hänen henkilökortilleen ilmestyy vihreä kuvake.

 

Klikkaamalla kuvaketta näet tälle henkilölle löydetyt Smart Matches™-osumat

Toinen tapa on klikata ikkunan yläosassa, vasemmalla laidalla  olevaa harmaata kuvaketta. 

Kolmas tapa on viedä kursori löydöt välilehden päälle ja valita pudotusvalikosta ”Osumat henkilöittäin” tai ”Osumat lähteittäin”. 

Valitse  “Smart Matches”-välilehti näytön ylälaidasta. “Osumat henkilöittäin” näyttää ne henkilöt, joille on löytynyt osumia ja  “Osumat lähteittäin” näyttää ne löytyneiden lähteiden mukaan (Smart Matches™-osumissa sukupuittain).

Smart Matches™-osumien hyödyntäminen

Varmista, että osuma on oikea

Sukututkimuksessa on erittäin tärkeää tarkistaa ja tallentaa jokaiselle puuhun lisäämällesi henkilölle tietolähde. MyHeritage-algoritmit ovat tarkkoja, mutta aina on mahdollisuus, että Smart Match ™ -osuma ei ole oikea; ehkä sattumalta (saman niminen, mutta eri henkilö on saattanut syntyä samoihin aikoihin ja samoilla seuduilla) tai inhimillisen virheen seurauksena (käyttäjä antaa vääriä tietoja). Tarkista ennen Smart Match ™ -osuman vahvistamista, että tiedot vastaavat sinulla olevia tietoja.

 

Tarkista “Uudet tiedot”

Toisissa SmartMatch ™-osumissa on paljon uutta tietoa, kun taas toisissa ei mitään. Oletusarvoisesti Smart Matches ™-osumat lajitellaan siitä puuhun tulevan lisärvon perusteella. (Halutessasi voit lajitella myös osumien lukumäärän, uusimpien osumien, etu- ja sukunimen tai sukulaisuussuhteen mukaan.) Jokaisen osuman kohdalla näkyy kohta ”Uusi tieto”, joka kertoo, mitä uusia tietoja voit saada osumasta.

Tarkastele Smart Match™-osumasi sukupuuta

Ellet ole varma Smart Match™-osumasi oikeellisuudesta, voit aina katsoa osumaa siinä puussa, mistä hän löytyi. Puussa olevat ihmiset saattavat auttaa vahvistamaan osumasi oikeellisuuden – ja antaa myös uutta ja arvokasta tietoa.

Ota yhteyttä toisen puun omistajaan ja ano sivuston jäsenyyttä

Saatat huomata, että yksityisyysasetukset voivat rajoittaa tietojen katselemista toisen käyttäjän sukupuussa. Sitä paitsi, ei ole mitään parempaa kuin saada osumasi koko tarina suoraan henkilöltä, joka laittoi tiedot puuhunsa. Hänellä voi myös olla lisätietoja, joita hän ei ole lisännyt MyHeritage-sukupuuhunsa.

Kun olet vahvistanut osuman, voit ottaa yksityisviestillä yhteyttä sen puun omistajaan, josta osuma löytyi. Voit myös pyytää hänen perhesivustonsa jäsenyyttä ja nähdä tietoja, jotka ovat näkyvissä vain sivuston jäsenille.

Pura tiedot manuaalisesti

Kun vahvistat Smart Match ™ -osuman, voit purkaa tiedot ja lisätä ne puuhusi. Sen sijaan, että valitsisit ”Pura kaikki tiedot”, suosittelemme, että tarkastelet osuman jokaista osiota ja vertaat puusi tietoja Smart Match ™ -osuman tietoihin. Saatat huomata, että syötetyt tiedot eivät ole jossain kohtaa yhtä täydelliset kuin omasi, jolloin haluat säilyttää omat tietosi korvaamatta niitä uusilla. Saatat jopa huomata, että tiedot ovat vääriä.

Odota vähän

Kun olet lisännyt uudet tiedot Smart Match ™ -osumastasi puuhun, alkavat MyHeritage-algoritmit työnsä uudelleen ja ne saattavat löytää täydellisempien tietojen perusteella uusia Smart Matches™- tai Record Matches-osumia.  Näin voi käydä muutamassa minuutissa, joten pidä silmällä uusia ilmoituksia.

Saat myös määräajoin sähköposteja, joissa ilmoitetaan uusista puusi henkilöille löydetyistä Smart Matches ™ -osumista, joten pidä silmällä postilaatikkoasi!

URL is copied to your clipboard.