URL is copied to your clipboard.

5 vinkkiä adoptioon liittyviin etsintöihin

Brianne Kirkpatrick

5 vinkkiä adoptioon liittyviin etsintöihin

Olen osallistunut etsintöihin sekä laajennetussa perheessäni että geneettisen sukututkimuksen maailmassa työskentelevänä ammattilaisena, ja se on antanut minulle paljon kokemusta, mielipiteitä ja resursseja. Tässä on joitakin neuvoja, jotka olen koonnut niitä varten, jotka harkitsevat tai ovat jo tehneet DNA-testin adoptioon liittyviä etsintöjä varten..

Levitä verkot laajalle

Neuvo numero 1. tulee ihmisiltä, jotka ovat perehtyneet DNA-testin käyttöön biologisen perheen etsinnässä. Mitä enemmän mahdollisuuksia annat itsellesi mätsätä niiden kanssa, jotka ovat tehneet DNA-testin, sitä todennäköisemmin saat hyödyllisen osuman. MyHeritage on mahdollistanut laajemman etsinnän tarjoamalla DNA-testausta sekä antamalla sinulle mahdollisuuden ladata DNA-tuloksesi (raakadatan) toisesta palvelusta MyHeritage-alustalle. sen avulla saat osumia MyHeritagen miljoonia testattuja sisältävään tietokantaan. Tämän blogipostaus selittää ”kaikissa järvissä kalastamisen” tärkeyden.

Valmistaudu odottamattomaan

Adoptioon liittyvä etsintäsi voi olla pitkä tai lyhyt. Perhe, johon otat yhteyttä voi yllättyä tai ehkä he ovat etsineet sinua vuosikymmenien ajan. Se nopeus, jolla uusi suhde edistyy DNA-osumasi kanssa, voi olla mitä tahansa. Sinusta voi tuntua epämukavalta riippumatta siitä, onko vauhti etanan vai jäniksen. Yhtään identtistä kokemusta ei ole, mutta etsintöjen välillä on samankaltaisuuksia. Tässä on tutkimstuloksia, jotka koskevat DNA-testien käyttöä adoptioetsinnöissä ja mitä voit odottaa. Tietenkin henkilökohtainen kokemuksesi voi poiketa suuresti normaalista.

Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihisi

DNA-testi on yksi tapa biologisen sukulaisen löytämiseen. Vaikka se on ollut avain monille, se ei ole ainoa tapa löytää biologista perhettä. Sinulla on paljon erilaisia vaihtoehtoja mm: kirjautuminen eri rekistereihin, yhteydenottaminen adoptiovirastoon tai sosiaalipalveluun, joka käsitteli adoptiota, sen mahdollisuuden selvittäminen, onko sinulla oikeus saada alkuperäinen syntymätodistus ja jäljennös adoptiotiedoista, työskenteleminen luottamuksellisesti sertifioidun välittäjän (CI) kanssa ottamalla yhteyttä kolmannen osapuolen kautta ja puhuminen vanhempien sukulaisten sekä perheystävien kanssa kysyäksesi, olisiko heillä adoptioon liittyviä lisätietoja.

Tunnista henkilöt ja tahot, jotka tukevat sinua

Jotkut ystävät ja perheenjäsenet voivat tukea biologisen vanhemman tai adoptoidun lapsen etsintää, ja toiset eivät. Riippumatta siitä, kuinka läheisesi reagoivat päätökseesi, internet tarjoaa jatkuvasti läsnäolevan tietolähteen ja tavan olla yhteydessä muihin, jotka ovat käyneet läpi saman prosessin. Voit todennäköisesti tunnistaa jonkun, joka on kokenut saman. Tukea ja lisää tietoa on saatavilla, jos osaat etsiä oikeasta paikasta. Verkkosivustot kuten dnaadoption.com, podcastit kuten Adoptees On, ryhmät kuten DNA Detectives (verkkosivusto ja Facebook-ryhmä) sekä kirjat kuten Finding Family ovat auttaneet ihmisiä, joihin adoptio on vaikuttanut.

Ota yhteyttä pätevään adoptioasioiden neuvonantajaan

Eräs adoptoitu henkilö kertoi minulle, että työskentely neuvonantajan kanssa oli paras tapa valmistautua biologisen perheen etsimiseen. Matkan aloittaminen – tai uuden lähestymistavan kuten DNA-testauksen kokeileminen – jos et ole sitä vielä tehnyt – saattaa tuoda pintaan tunteita, joita et ole odottanut tai joihin et ole valmistautunut. Voit aloittaa neuvonantajan etsimisen tästä luettelosta tai psychologytoday.com-sivustolta käyttämällä  “Find a Therapist”-ominaisuutta. Yhteistyö koulutetun neuvonantajan kanssa voi auttaa sinua ymmärtämään pelkojasi ja ahdistustasi sekä helpottaa valmistautumistasi käsittelemään, lopputuloksesta riippumatta, matkaan tulevia mutkia.

Adoptoidut ovat kertoneet hyvin erilaisia syitä perheen etsimiseen. Vain adoptoitu (tai adoptioon annetun lapsen vanhempi tai sisarus) itse tietää, onko tämä oikea aika aloittaa etsintä. Tunnista syyt etsintääsi etukäteen ja aloita näiden ja muiden vinkkien avulla. Saatat olla vain yhden DNA-testin päässä etsimästäsi.

 

URL is copied to your clipboard.