URL is copied to your clipboard.

5 vinkkiä onnistuneen sukukokouksen järjestämiseen

Janet Hovorka

5 vinkkiä onnistuneen sukukokouksen järjestämiseen

Onnistuneen, ikimuistoisen sukukokouksen järjestäminen vaatii vain pientä suunnittelua ja kulissien takana tapahtuvaa valmistelua ja voit saada aikaan tapahtuman, joka luo uusia muistoja ja kunnioittaa perheen yhteistä historiaa.

Sukukokoukseen ottaa osaa esim. muusikko, urheiluharrastaja, teknikko ja paljon muita, joilla on erilaisia kiinnostuksen kohteita, mutta teille kaikille on yhteistä oman sukunne historia. Suvun historian tunteminen vahvistaa siteitänne ja luo yhtenäisyyttä sukuun, sillä kukaan muu ei voi jakaa sitä kanssanne.

Kun puhutte esivanhemmistanne, löydätte asioita, jotka ovat teillä yhteisiä heidän kanssaan, ja asioita, jotka ovat yhteisiä keskenänne. Opitte tietämään, mikä tekee teistä suvun.

Tässä on muutamia ideoita, joita voit toteuttaa seuraavassa sukukokouksessa ja jotka auttavat sinua nauttimaan sukusi kanssa vietetystä ajasta.

Jaa suvun resptejä

Käytä ruokaa, kun kerrot suvullesi sen historiasta, syömällä sitä, mitä esivanhempasi söivät. Voit pyytää ihmisiä tuomaan suvun reseptejä jaettavaksi ja anna heidän esitellä tuomansa reseptit. Esittelyn aikana he voivat kertoa sukulaisesta, jolla oli tapana valmistaa ko. ruokaa. Kerää resepteistä suvun keittokirja tai varmista, että osallistujat saavat ne myöhemmin, ja voivat jakaa niitä edelleen jälkipolville.

Opettele joku sukuun liittyvä taito

Pyydä jotakuta suvustasi opettamaan muille, kuinka tehdään jotakin, mitä esi-isännekin teki. Se voi olla esim. harmonikan soittamista, pitsin nypläystä, tuohivirsujen tekoa tms.

Jos suvusta ei löydy sellaista henkilöä, palkkaa joku suvun ulkopuolelta opettamaan teitä. Harjoittele etukäteen ja valmista jotakin annettavaksi osallistujille, jotain minkä he voivat viedä kotiin ja tehdä sen siellä loppuun. Muista puhua siitä esi-isästä, jolla oli tapana tehdä näitä asioita.

Aloita DNA-projekti

MyHeritage DNAn avulla voitte saada lisätietoa etnisyydestänne ja olla yhteydessä muihin suvun jäseniin. Kerää DNA-näytteitä sukulaisiltasi ja tulosten avulla voit vahvistaa sukututkimuksessasi olevia tietoja. Sukukokous on loistava paikka aloittaa suvun geneettisen historian kerääminen.

Järjestä kilpailu tarinoiden kertomisessa

Pyydä suvun vanhimpia kertomaan kiinnostavia tarinoita heitä edeltävistä parista sukupolvesta, jotka he muistavat, mutta joita nuorimmat eivät ole koskaan tavanneet. Jaa palkintoja hauskimmasta, innostavimmasta tai salaperäisimmästä tarinasta. Voit myös pyytää jotain sukulaista kertomaan valheellisen tarinan ja järjestää kilpailun, siitä kuka arvaa, mikä tarinoista ei ollut totta.

Esittele sukukaavio

Hieno kaavio aiheuttaa paljon perheen historiaan liittyvää keskustelua, jokainen tuntee kuuluvansa sukuun ja sen esitteleminen mahdollistaa lisä- ja täydentävien tietojen keräämisen. MyHeritage tarjoaa monia erilaisia kaavioita. Sukukokouksissa jälkipolvi- ja aurinkokaaviot ovat yleensä suosituimpia.

MyHeritage selvittää yhdellä klikkauksella, minkä kokoinen kaaviosta tulee, tarjoaa erilaisia koristeellisia pohjia ja näyttää hinnan kaavion painatukselle. Kaavion tilaamisesta se toimittamiseen, putkeen rullattuna, kotiovelle kuluu vain muutamia päiviä ja sitten kaavio onkin valmis esiteltäväksi. Suvun jäsenet ovat varmasti kiinnostuneita tutkimaan kaaviosta, millä tavalla he ovat toisilleen sukua,

Sukusi historiaan liittyvät koukuttavat aktiviteetit ovat sukukokouksen parasta antia. Kun kokoonnutte yhteen esimerkiksi kesälomalla, varmista, että juhlistatte sukunne perintöä ja teette siitä sellaisen tapahtuman, jonka jokainen muistaa.

 

URL is copied to your clipboard.