URL is copied to your clipboard.

Kenen olisi hyvä tehdä DNA-testi?

Kenen olisi hyvä tehdä DNA-testi?

Jos olet jo tehnyt DNA-testin, saatat miettiä, keiden muiden testauttaminen auttaisi sinua sukupuusi rakentamisessa. DNA-testipakkaukset ovat ainutlaatuisia lahjoja, joilla on paljon lisäarvoa sekä sinulle että perheellesi, joten sinun kannattaa harkita testin lahjoittamista seuraaville henkilöille esimerkiksi heidän syntymäpäivänään.

Vanhempien

Vanhempiesi testaaminen on paras tapa selvittää, ovatko DNA-osumasi äidin vai isän puolelta. Heidän etnisyysarvionsa kertovat myös, mitkä osat omasta etnisyydestäsi olet perinyt isältä ja mitkä äidiltä. Saat ehkä jopa tietää, että äidilläsi tai isälläsi on etnisiä ryhmiä, joita et ole perinyt lainkaan. Parhaat DNA-käytännöt kannustavat testaamaan mahdollisimman paljon iäkkäämpiä sukulaisia.

Puolison

Puolisosi testaaminen paljastaa hänen oman etnisyytensä ja löytää DNA-osumia hänen suvustaan, mikä voi olla arvokasta tietoa teidän lapsillenne. 

Sisarusten

Sisarustesi testaaminen valaisee välillänne olevia yhtäläisyyksiä ja eroja. Jaatte keskimäärin 50% DNAstasi, mutta DNAn perintätavan vuoksi etnisyysarvionne voivat vaihdella! Vaikka sinä ja sisaruksesi olette perineet puolet vanhempienne DNAsta, ette välttämättä ole perineet samoja puolikkaita.

Tämä tarkoittaa sitä, että sisarusten testaaminen voi antaa lisää DNA-osumia, joita et saanut, koska ne vastaavat sisaresi DNA-segmenttejä, joita sinulla ei ole.

Lasten

Voi olla mielenkiintoista selvittää, mitä etnisiä ryhmiä lapsesi ovat perineet sinulta ja kumppaniltasi. Aikuisten lastesi testaaminen antaa sinulle myös DNA-osumia niihin, jotka eivät ole omien osumiesi joukossa, koska he ovat perineet puolet DNAstaan toiselta vanhemmaltaan.

Serkkujen

Geneettisen sukututkimuksen asiantuntijat suosittelevat serkkujen, erityisesti pikkuserkkujen, testaamista, jotta voit laajentaa tunnettujen DNA-osumien kattavuutta – mikä auttaa sinua ymmärtämään, miten olet sukua tuntemattomille DNA-osumillesi.

Ihmisten, jotka etsivät sukuaan

Adoptoitujen tai biologisen lapsensa adoptioon antaneiden, holokaustista selviytyneiden, jotka eivät pystyneet ottamaan yhteyttä muihin sukulaisiinsa heti sodan jälkeen ja ihmisten, jotka ovat syntyneet keinohedelmöityksellä ja etsivät tietoa isälinjastaan, ovat vain esimerkkejä niistä, jotka voivat hyötyä DNA-testauksesta. Perheitään etsiville ihmisille on paljon hyötyä DNA-testauksesta yhdistettynä valtavaan DNA-tietokantaan. Monet MyHeritage DNA-yhdistymiset ovat olleet mahdollisia DNA-testauksen ansiosta, ja ne antavat toivoa ihmisille, jotka jatkavat etsintäänsä.

 

URL is copied to your clipboard.