URL is copied to your clipboard.

MyHeritage valokuvaominaisuudet: Mitä ne ovat ja kuinka niitä käytetään?

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

MyHeritage valokuvaominaisuudet: Mitä ne ovat ja kuinka niitä käytetään?

Yksi mielenkiintoisimmista, sukututkimuksessa vastaan tulevista asioista, ovat sukuun liittyvät valokuvat. Sanonta ”Yksi kuva vastaa tuhatta sanaa” pitää kyllä paikkansa, mutta valokuvilla on omat rajoituksensa: niiden laatu heikkenee ajan myötä, ja joskus olisi hyvä olla joku, joka kertoisi kuvan takana olevan tarinan, jotta kuvan merkityksen voisi ymmärtää täysin.

MyHeritagen valokuvaominaisuuksien avulla kuvasi voivat olla paljon enemmän kuin ”vastata tuhatta sanaa”. Paitsi että näet eloon herätetyt värit ja epätarkat kasvot terävinä, saatat löytää yksityiskohtia, joita et olisi koskaan huomannut alkuperäisessä kuvassa. MyHeritagen valokuvaominaisuuksien avulla voit helposti säilyttää kuvasi ja tallentaa ne jälkipolville

Kerromme tässä artikkelissa kaikista MyHeritagen valokuvaominaisuuksista ja näytämme, kuinka voit käyttää niitä sukututkimuksessasi.

Mikä on Deep Nostalgia™?

Deep Nostalgia™ on erittäin suosittu MyHeritage-ominaisuus, jonka avulla voit animoida vanhojen perhekuvien kasvoja.

Tämä työkalu tunnistaa valokuvissasi olevat kasvot ja soveltaa niihin eleitä, jotka perustuvat oikeiden ihmisten silmien räpyttelystä, hymyilystä ja pään liikuttelusta kertoviin, etukäteen nauhoitettuihin ajurivideoihin. Tuloksena on realistista, laadukasta kuvamateriaalia siitä, miltä esivanhempasi ovat saattaneet näyttää liikkuessaan.

On äärimmäisen harvinaista, että esivanhempien videomateriaalia olisi peräisin ajalta ennen kuin kotivideot yleistyivät 1970- ja 1980-luvuilla. Deep Nostalgia™:n avulla voit kuroa umpeen tämän teknologisen kuilun ja nähdä, miltä esivanhempasi ovat saattaneet näyttää hymyillessään, räpäyttäessään silmiään ja katsellessaan ympärilleen. Monet käyttäjistämme ovat kokeneet sen syvästi koskettavaksi – olipa kyse sitten siitä, että he käyttävät sitä tunteakseen yhteyttä kauan sitten kuolleisiin esivanhempiinsa, joita he eivät tunteneet, tai herättääkseen eloon kadonneen rakkaansa muiston vuosien jälkeen, kun muistona on ollut vain stillkuvia.

Deep Nostalgia™ toimii yhtä hyvin mustavalkoisille valokuville, värivalokuville tai valokuville, jotka on väritetty tai joiden värit on palautettu MyHeritage In Color™ -ominaisuudella (katso alla). Valokuvien laatua kohennetaan automaattisesti Photo Enhancerilla (katso alla) ennen animaatiota optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Kuinka käytät Deep Nostalgia™-ominaisuutta

 • Käy osoitteessa myheritage.fi/deep-nostalgia.
 • Lataa sinne kuva, jonka haluat animoida.
 • Jos kuvassasi on useammat kasvot, valitse ne, jotka haluat animoida. 

Jis kuvasi on jo ladattu MyHeritageen, voit animoida sen suoraan kuvat-sivulla: 

 • Mene perhesivustosi ”Omat kuvani”-osioon ”Kuvat”-välilehdellä tai MyHeritage mobiilisovelluksessa.
 • Valitse kuva.
 • Klikkaa tai napauta ”Animoi”-painiketta kuvan yläpuolella (liikkuva pallo-kuvake).
 • Jos kuvassa on useammat kasvot, valitse ne, jotka haluat animoida.

Tarkempia ohjeita saat seuraavista julkaisuista: 

Mikä on MyHeritage In Color™?

MyHeritage In Color™ on ominaisuus, jonka avulla voit värittää mustavalkoiset kuvasi ja entisöidä haalistuneiden värivalokuviesi värit ennalleen. 

Se tunnistaa automaattisesti, onko kuvasi mustavalkoinen vai värikuva ja valitsee sopivan menettelytavan kullekin kuvalle. 

Mustavalkoisten kuvien värittäminen

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella valokuvien kehittämiseen käytetty filmi ei ollut riittävän herkkää eri värien rekisteröimiseksi. Siksi valokuvat tältä ajalta ovat todennäköisesti mustavalkeita.

Ja vaikka tiedämme, että esivanhempiemme maailma oli yhtä värikäs kuin omamme, olemme nähneet sen vain mustavalkoisena.

MyHeritage In Color ™ -ominaisuus on tehokas työkalu menneisyyden herättämiseksi eloon. Ominaisuus hyödyntää syväoppimisteknologiaa ja tuottaa upean ja realistisen simuloinnin siitä, miltä alkuperäiset värit ovat voineet näyttää. Se on laadultaan markkinoiden huippua.

Värittämisen edut eivät ole pelkästään sentimentaalisia. Joskus värittäminen tuo esiin tärkeitä yksityiskohtia, joita et olisi huomannut mustavalkoisessa kuvassa. Esimerkiksi kirjoitus kyltissä on saattanut olla liian haalistunut, jotta se näkyisi mustavalkeassa versiossa.

Värientisöinti

Ennen digitaalisen valokuvauksen aikaa, otettiin valokuvat filmille ja kehitettiin kemiallisen prosessin avulla. Vaikka elokuvien kehittäminen parani 1900-luvun toisella puoliskolla, painettiin valokuvat edelleen paperille, minkä vuoksi ne ikääntyvät, hapettuvat ja heikkenevät. Printtivalokuvien värit pyrkivät ajan myötä haalistumaan ja kellastumaan painatuksen laadusta, säilytysolosuhteista ja muista tekijöistä riippuen.

Käytä niihin MyHeritage In Color™ -ominaisuuden värientisöintiä. Toisin kuin väritystyökalussa, ei entisöinnissä simuloida värejä; vaan palautetaan alkupertäisessä kuvassa olevat aidot värit.

Värientisöinti sopii hyvin 1950-1990-lukujen kuville, jotka on otettu värillisinä, mutta joiden värit ovat hiipuneet jonkin verran vuosien varrella. Tämän ominaisuuden avulla voit muistella aikaa ennen digikameroita ja elää kuvissa olevia hetkiä uudelleen.

Kuten värittäminenkin, se voi kiinnittää huomionne yksityiskohtiin, jotka olivat liian haalistuneita näkyäkseen alkuperäisessä kuvassa.

Kuinka MyHeritage In Color™ -ominaisuutta käytetään

 • Mene osoitteeseen myheritage.fi/incolor.
 • Lataa valokuvasi.
 • Algoritmit tunnistavat automaattisesti, onko kuvasi mustavalkoinen vai värikuva ja toivat sen mukaan; joko värittävät kuvan tai entisöivät sen värin. 
 • Kun kuvasi on väritetty tai sen värit on entisöity, voit vielä parantaa kuvan laatua. (katso alla tietoja Photo Enhancerista).

Jos kuvasi on jo ladattu MyHeritage perhesivustollesi, voit tehdä samat toimet kuvasivulla: 

 • Mene perhesivustollasi ”Kuvat”-välilehden kohtaan ”Omat kuvani” tai mobiilisovelluksessa kohtaan ”kuvat” 
 • Valitse kuva 
 • Klikkaa tai napauta väripyörä-kuvaketta oikealla kuvan yläpuolella. 

Lisää yksityiskohtaisempia ohjeita seuraavissa linkeissä: 

Mikä on MyHeritagen Photo Enhancer?

MyHeritage Photo Enhancer on ominaisuus, joka parantaa valokuvien laatua ja muuttaa epäselvät kasvot tarkoiksi.

Photo Enhancer muuntaa rakeiset tai epäselvät valokuvat tarkoiksi. Se myös zoomaa valokuvista löytämänsä kasvot, joten jos sinulla on esim. ryhmäkuva, jossa on paljon ihmisiä, voit tarkastella kunkin kasvoja erikseen.

Tämä työkalu, kuten väritystyökalukin, käyttää syväoppimisteknologiaa, päättelee, miltä alkuperäiset kasvot näyttävät. Sitten se skaalaa kuvaa, lisää tarkkuutta ja luo hämmästyttävän terävän kuvan kasvoista.

Photo Enhancer -ominaisuuden avulla saatat huomata suvun jäsenten yhdennäköisyyden paremmin tai tiettyjä piirteitä, joita ei näkynyt alkuperäisessä valokuvassa – hymykuoppia tai ehkä jopa pisamia.

Kuinka käytät Photo Enhanceria

 • Käy osoitteessa myheritage.fi/photo-enhancer.
 • Lataa valokuva.
 • Kun kuvan laatua on kohennettu, voit värittää sen tai entisöidä sen värit.

Jos kuvasi on jo ladattu MyHeritage perhesivustollesi, voit tehdä samat toimet kuvasivulla: 

 • Mene perhesivustollasi ”Kuvat”-välilehden kohtaan ”Omat kuvani” tai mobiilisovelluksessa kohtaan ”kuvat” 
 • Valitse kuva
 • Klikkaa tai napauta taikasauva-kuvaketta 

For more detailed instructions, read this article: Kohenna kuviesi laatua käyttämällä MyHeritagen Photo Enhanceria – MyHeritage Tietopankki

MyHeritagen sitoutuminen historialliseen koskemattomuuteen

Osana MyHeritagen sitoutumista historiallisten asiakirjojen aitouden säilyttämiseen, yritys erottaa väritetyt valokuvat alkuperäisistä värillisistä, käyttämällä erityistä kohokuvioitua palettisymbolia väritettyjen valokuvien vasemmassa alakulmassa. Vaikka värit ovat erittäin realistisia, väritetyissä valokuvissa on värejä, jotka simuloidaan automaattisilla algoritmeilla, eivätkä ne välttämättä ole identtisiä alkuperäisessä kuvassa olleiden tosielämän värien kanssa. MyHeritage toivoo, että muutkin valokuvien väritysteknologiaa käyttävät yritykset omaksuisivat tämän vastuullisen käytännön.

Väritettyä valokuvaa ei tallenneta albumiisi erillisenä kuvana; vaan se tulee alkuperäisen kuvan ”reppuselkään”. Klikkaa valokuvaa albumisivulla ja saat sen kuvasivulle. Voit sitten vaihdella mustanvalkoisen ja väritetyn version välillä. Alkuperäinen valokuvasi pysyy ennallaan, siihen ei lisätä mitään.

Värientisöintityökalu sen sijaan tuo esiin valokuvan aitoja värejä – aivan kuten suodattimet ja kuvankäsittelyohjelmat useissa sovelluksissa ja sosiaalisen median alustoilla. Koska värejä ei luoda keinotekoisesti, emme liitä palettikuvaketta valokuviin, joiden värit on palautettu.

Mikä on Photo Storyteller™?

Valokuvat voivat välittää paljon tietoa: mielialoja, tunteita, toimintoja, ideoita, paikkakuntia, historiallisia tapahtumia ja paljon muuta. Monien valokuvien takana on kuitenkin kiehtovia tarinoita, joita kuva itse ei osaa kertoa.

MyHeritage tarjoaa erinomaisen tavan jakaa vanhojen perhekuviesi taustalla olevia tarinoita: Photo Storyteller ™ on ominaisuus MyHeritagen mobiilisovelluksessa. Sen avulla voit nauhoittaa jopa tunnin pituisen äänitteen, joka pysyy liitettynä tiettyyn valokuvaasi.

Yksi hienoimmista perhekuvien käyttötavoista sukututkimuksessa on muistin virkistäminen. Valokuvan näyttäminen esim. haastattelutilanteessa auttaa haastateltavaa muistamaan tarinoita ja yksityiskohtia, joita he eivät ehkä olisi tulleet ajatelleeksi, jos olisit vain kysynyt heidän menneisyydestään. Photo Storyteller ™ -ominaisuuden avulla voit tallentaa vanhempien sukulaisten tarinoita ja varmistaa, että tulevat sukupolvet kuulevat ne asianomaisilta itseltään.

Vaikka olisit itse tarinan kertoja, on nauhoituksen kuulemisessa jotain paljon henkilökohtaisempaa ja suorempaa kuin kuvatekstin  lukemisessa näytöltä.

Kuinka käytät Photo Storyteller™ -ominaisuutta

Photo Storyteller™ on tällä hetkellä saatavana MyHeritagen mobiilisovelluksessa. Näin käytät sitä: 

 • Avaa MyHeritage- sovellus älypuhelimessasi ja napauta kotisivun ”Kuvat”-kuvaketta.
 • Valitse kuva, johon haluat nauhoittaa tarinan.
 • Napauta näytön oikeassa alakulmassa olevaa mikrofoni-kuvaketta.
 • Napauta punaista painiketta nauhoittaaksesi ja ”Stop”-painiketta lopettaaksesi. 
 • Voit kuunnella nauhoituksen ja tallentaa tai poistaa sen. 
 • Kun nauhoitus on tallennettu, näet ”Play”-kuvakkeen sen oikeassa alakulmassa. Kun napautat sitä, voit kuunnella nauhoituksen. 

Tarkat ohjeet löydät tästä blogiartikkelista: Esittelyssä MyHeritage Photo Storyteller™

Mitä parannetuilla kuvilla voi tehdä?

Jaa perheen ja ystävien kanssa

MyHeritage-käyttäjistä on hauska jakaa kohennettuja, väritettyjä ja värientisöityjä valokuvia. Suvun vanhimmat ovat yleensä sanattomia nähdessään kuvina muistoja lapsuudesta tai jo kuolleiden rakkaidensa kasvot. Voit jakaa kuvasi helposti sosiaalisessa mediassa tai millä tahansa muulla online-alustalla. Käytä vain ”Jaa”-kuvaketta.

Photo Storyteller ™ -nauhoituksella varustetut kuvat voidaan jakaa videoina.

Painata & näytä tai lisää suvun valokuvat-kansioon

Voit myös ladata valokuvasi korkealaatuisina JPG-tiedostoina ja lähettää ne painopalveluun – tai tulostaa ne itse kotona.

Online painopalveluiden avulla voit saada korkealaatuisia tulosteita valokuvistasi näytettäväksi tai lisätä niitä digitaaliseen valokuva-albumiin. Valokuvat verkossa on ihan hieno juttu, mutta printtivalokuvia katsotaan todennäköisesti enemmän.

Tee valokuvistasi hienoja lahjoja

Saat parannetuista valokuvistasi ihania lahjoja ystäville ja perheesi jäsenille Alla joitakin ideoita:

 • Tulosta ja kehystä suosikkikuviasi seinälle ripustettavaksi.
 • Tee albumi, jonka annat lahjaksi. Esimerkiksi tämä käyttäjä teki värillisen version vanhempiensa hääalbumista ja antoi sen lahjaksi heidän 75-vuotispäivänään!
 • Painata valokuva tyynyyn ja anna lahjaksi.
 • Valokuvia voi painattaa myös mukeihin, avaimenperiin, T-paitoihin ja moniin muihin esineisiin.

 

URL is copied to your clipboard.