URL is copied to your clipboard.

Muista esivanhempiasi lyhyellä elämäkerralla

Marian Burk Wood

Muista esivanhempiasi lyhyellä elämäkerralla

Muista esivanhempia – nyt ja tulevaisuudessa – lisäämällä lyhyt elämäkerta Myheritage-sukupuusi profiileihin. Ajatuksena on jakaa lyhyitä elämäkertatietoja, jotka yhdistävät sukututkimuksen kiinnostaviin tietoihin perheestä, valokuviin ja eri lähteisiin.

Kun postaat lyhyen bion MyHeritageen, tallennat esivanhempasi tarinan ja esität sukututkimuskontekstin tuleville sukupolville. Bonuksena voit lisätä linkkejä MyHeritage-bioon ja kannustaa lukijoita halutessaan klikkaamaan napsauttamaan ja lukemaan lisää.

Haluatko vilkaista? Kokeile nyt!

Parhaat käytännöt lyhyen bion kirjoittamiseen

Aloita tutkimuksesi aikana keräämilläsi faktoilla: syntymällä, avioliitolla, kuolemalla ja avaintapahtumilla ko. esivanhemman elämässä. Kysy sukulaisilta häneen liittyviä tarinoita tai muistoja ja etsi inspiraatiota vanhoista valokuvista. Kysy itseltäsi:

  • Mikä oli tälle esivanhemmalle tärkeää, jännittävää, lannistavaa tai haastavaa?
  • Kuka ja mikä vaikutti hänen päätöksiinsä ja toimiinsa?
  • Oliko tällä esivanhemmalla epätavallisia piirteitä, kykyjä, harrastuksia tai tapoja?

Perusasiat mielessä, kirjoita muutama kappale ja lisää ”lihaa luiden päälle”.

Esimerkiksi, kirjoittaessani eräästä esivanhemmastani, kerroin faktoja hänen elämästään ja laajensin sitten hänen kiinnostukseensa matkailua kohtaan. Kerroin hänen ensimmäisestä ulkomaanmatkastaan ja kuinka merkittävä siitä tuli hänen elämässään. Lopulta hän muutti kyseiseen maahan ja vietti siellä suuren osan elämästään.

Kun kirjoitat, etsi mahdollisuuksia ottaa mukaan henkilön persoonallisuus ja ehkä vähän draamaakin kiinnittämään lukijan huomion. Haluat kertoa kolmiulotteisen tarinan, joka herättää esivanhempasi menneisyyden eloon.

 

 

Kuinka postaat lyhyen bion?

Kun olet luonnostellut lyhyen elämäkerran, on se helppo postata MyHeritageen. Siirry esivanhempasi profiilisivulle. Klikkaa Olennaiset minusta-valikossa kohtaa ”Minusta”. Voit joko kopioida ja liittää kirjoittamasi tiedot tai kirjoittaa bioikkunaan käyttämällä sisäänrakennettuja työkaluja lihavointiin, kursivointiin, alleviivaamiseen ja muihin erityisominaisuuksiin. MyHeritagen elämäkertatyökalut ovat joustavia – voit muokata tekstiä myöhemmin, upottaa linkkejä bioon tai lisätä linkkejä (mm. videolinkkejä) kertomuksen alla olevaan osioon.

 

Lyhyen elämäkerran kirjoittaminen ei ole ikuisuusprojekti. Parasta siinä on, että voit jakaa suvun historiaa nyt ja tulevien sukupolvien on mahdollista löytää se MyHeritagesta.

Oletko valmis kokeilemaan? Klkkaa tästä ja aloita.

URL is copied to your clipboard.