URL is copied to your clipboard.

Laita esivanhempasi puhumaan DeepStoryn avulla

Daniella Levy

Laita esivanhempasi puhumaan DeepStoryn avulla

DeepStory on MyHeritagen uusi uskomaton ominaisuus, jonka avulla voit luoda animoidun videon, jossa henkilö kertoo elämäntarinansa. DeepStory-kertomuksen kertoo esivanhempasi tai sukulaisesi puhuva valokuva, ja kertomusta on rikastettu sukupuusta löytyvillä yksityiskohdilla ja valokuvilla, jotka havainnollistavat erilaisia elämäntapahtumia.

Tässä artikkelissa opastamme sinua vaihe vaiheelta DeepStoryn luomiseen. Annamme myös muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla voit hienosäätää DeepStory-tarinoita ja tehdä niistä kauniita videomuistoja, joita voit ylpeänä jakaa perheen ja ystävien kanssa.

Kuinka se toimii

DeepStoryn taustalla on nykypäivän edistyksellisintä AL-teknologiaa. MyHeritage on lisensoinut puhuvan muotokuvateknologian D-ID:ltä, joka on erikoistunut videokuvien rekonstruointiin syväoppimisen avulla.

Ensimmäinen lisenssimme ja D-ID:n teknologian integrointi johti Deep Nostalgia™ -ominaisuuteen, jonka avulla käyttäjät voivat animoida kasvoja historiallisissa valokuvissa. Tämä ominaisuus valtasi internetin myrskyn lailla, ja sitä on käytetty lähes 100 miljoonaa kertaa ensimmäisen vuoden aikana lanseerauksen jälkeen.

DeepStory vie tätä konseptia vielä pidemmälle lisäämällä siihen äänen. Henkilön elämäntarinaa kuvaava kertomus, joka on otettu automaattisesti MyHeritage-sukupuusta ja jota käyttäjä on täydentänyt, muunnetaan korkealaatuiseksi ääneksi tekstistä puheeksi -teknologian avulla. Huippuluokan reenactment-teknologia luo sitten korkean resoluution videon, jossa henkilön kasvot ja suu animoidaan tuottamaan ääntä realistisen huulisynkronoinnin avulla. Animaatiojaksojen luomiseen käytetyt eleet ovat aitoja ihmisten eleitä. Lopputulos ei kuitenkaan ole aito, vaan pikemminkin teknologinen simulaatio siitä, miten kuvassasi oleva henkilö olisi liikkunut ja näyttänyt, jos hänet olisi kuvattu videolle ja hän olisi puhunut antamasi sanat.

DeepStory toimii yhtä hyvin mustavalkoisissa ja värivalokuvissa. Se toimii myös hyvin valokuvissa, joiden värit on palautettu MyHeritage In Color™ -ominaisuudella. Itse asiassa näiden ominaisuuksien yhdistäminen voi antaa loistavia tuloksia. MyHeritage mahdollistaa nyt sen, että voit korjata sumean mustavalkoisen kuvasi, värittää sen, parantaa sen tarkennusta ja käyttää sitä sitten DeepStoryn luomiseen.

DeepStory-elämäkertavideon tekeminen

Jos olet uusi MyHeritage-käyttäjä, mene osoitteeseen www.myheritage.fi/deepstory ja klikkaa !Lataa kuva.”

 

Sinua pyydetään luomaan ilmainen tili MyHeritagessa ja hyväksymään DeepStory-palvelun ehdot. Valitse sitten valokuva, josta haluat luoda DeepStoryn – tavallisesti joku esivanhemmistasi – ja lataa se.

Valokuvaa parannetaan optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Jos kuvassa on useampi kuin yksi henkilö, sinua pyydetään valitsemaan henkilö, jonka haluat esittävän DeepStoryn. Sitten sinua pyydetään lisäämään henkilöstä joitakin tietoja, kirjoittamaan kertomus ja lisäämään lisää valokuvia. (Lisätietoja DeepStory-editorin käytöstä alla.) Kun olet valmis, klikkaa ”Luo DeepStory”.

Jos sinulla on jo sukupuu MyHeritagessa, voimme luoda sinulle automaattisen DeepStoryn sukupuusi tietojen ja valokuvien perusteella. Siirry DeepStory-ehdotukset sivulle valitsemalla ”DeepStory” navigointipalkin ”Kuvat”-välilehden alta. Siellä näet luettelon puussasi olevista ehdotetuista henkilöistä.

 

Vie hiiren kursori jonkun ehdotuksen päälle ja klikkaa ”Luo LDeepStory”. Klikkaamalla sivun alareunassa olevaa ”Lataa kuva aloittaaksesi” -linkkiä pääset DeepStory-sivulle, jossa voit ladata valokuvan ja luoda DeepStoryn tyhjästä.

DeepStoryn luominen kestää yleensä 30 sekunnista muutamaan minuuttiin riippuen syöttämäsi kertomuksen pituudesta ja lisäämiesi valokuvien määrästä. Näet arvion siitä, kuinka paljon aikaa DeepStoryn valmistumiseen kuluu, ja kun se on valmis, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki, josta pääset katsomaan ja muokkaamaan sitä tai tallentamaan ja jakamaan sen.

DeepStoryn muokkaaminen

Jopa automaattinen DeepStory on vasta lähtökohta! Kannustamme sinua muokkaamaan tarinaa, lisäämään lisää tietoja ja valokuvia sekä olemaan luova. Klikkaa ”muokkaa DeepStorya” päästäksesi DeepStory-editoriin.

 

Valitse luku muokataksesi tekstiä tai lisätäksesi tai vaihtaaksesi valokuvan kyseiseen lukuun. Klikkaa valokuvan oikeassa alakulmassa olevaa kamerakuvaketta vaihtaaksesi tai poistaaksesi kyseisen valokuvan. Klikkaa luvun oikeassa alakulmassa olevia kolmea pistettä, jos haluat kuulla, miltä luku kuulostaa, lisätä uuden luvun sen jälkeen tai poistaa tämän luvun. Voit myös lisätä uuden luvun klikkaamalla DeepStoryn viimeisen luvun alapuolella olevaa ”Lisää uusi luku” -painiketta ja valitsemalla joko aiheen tai vapaata tekstiä. Kun valitset aiheen, saat kehotteita, jotka auttavat sinua muotoilemaan luvun.

DeepStory tukee tällä hetkellä 152 eri ääntä 31 kielellä. Kieli valitaan automaattisesti käyttämäsi kielen ja  ääni sukupuolen perusteella. Voit valita eri äänityylejä ja aksentteja DeepStory Editori -näytön yläosassa olevan ”Äänivalinnat” -kohdan alta. Voit myös muuttaa äänen nopeutta.

Käytettävissä olevat äänet ovat sen kielen mukaan, jonka olet valinnut sivustolle. Jos haluat vaihtaa DeepStoryssa käytettävissä olevia ääniä, vaihda kieltä sivuston oikeassa yläkulmassa. Tämän jälkeen näet kaikki kyseisen kielen äänivaihtoehdot.

Klikkaa ”Tallenna & Luo” luodaksesi muokatun DeepStoryn.

DeepStorysi jakaminen

DeepStoryn jakaminen ja perheen plus ystävien reaktiot ovat puolet sen luomisen hauskuudesta! Kun DeepStory on valmis, voit jakaa sen suoraan Facebookissa ja Twitterissä, kopioida linkin jaettavaksi muualla tai ladata videon MP4-tiedostona sivulla olevien painikkeiden avulla:

Vinkkejä upean DeepStoryn tekemiseen

Valitse tarinan kertojaksi optimaalinen valokuva

DeepStory-teknologia toimii parhaiten, kun kuvassa oleva henkilö katsoo suoraan eteenpäin. Se toimii ja näyttää hyvältä myös valokuvissa, joissa pää on hieman kallellaan tai hieman sivulle päin, mutta kuvissa, joissa henkilö katsoo sivulle päin, saattaa esiintyä vääristymiä.

Jos mahdollista, niin valitse kuhunkin lukuun liittyvä valokuva

Kun luot DeepStoryn käyttämällä vain yhtä valokuvaa, on tuloksena puhuva muotokuva, joka kertoo tarinan – ja se on jo itsessään kiehtovaa. Jos sinulla on lisäkuvia, jotka voivat havainnollistaa tarinan eri kohtia, tekee se DeepStorystasi entistä rikkaamman ja visuaalisesti vangitsevamman. Vältä hyvin kapeiden tai panoraamakuvien käyttöä, sillä ne eivät näytä hyvältä videolla.

Kerro tarina ensimmäisessä persoonassa niin kuin esivanhempasi kertoisi sen

Yksi DeepStoryn hienoista puolista on se, että voit astua esivanhempasi kenkiin ja miettiä, miten he olisivat voineet kuvata elämäänsä omin sanoin. Se on loistava, luova harjoitus ja saa loppuloksen tuntumaan aidommalta.

Älä tukeudu ainoastaan faktatietoihin – ole luova! 

Sukupuuhun syöttämäsi tiedot voivat kertoa esivanhemmastasi vain rajallisen määrän. Vaikka DeepStoryn automaattisesti luomat elämäkertavideot ovatkin hienoja, sinun ei tarvitse pitäytyä tässä rakenteessa. Voit käyttää DeepStorya kertomaan värikkäitä, hauskoja, sydäntä lämmittäviä tai sydäntä särkeviä tarinoita faktojen takana. Jos sinulla on esivanhemman kirjoittamaa materiaalia, kuten kirjeitä tai päiväkirjoja, voit syöttää tekstiin otteen kerronnaksi ja antaa esivanhemman puhua sinulle omin sanoin.

Vähemmän on enemmän

Sinua saattaa houkuttaa kertoa kaikki esivanhemmastasi tiedossa olevat asiat yhdellä elämäkertavideolla, mutta suosittelemme pitämään DeepStoryt lyhyinä ja ytimekkäinä. Se tekee niistä kiinnostavampia. Voit vapaasti luoda samasta esivanhemmasta useita DeepStory-tarinoita, vaikkapa yhden jokaisesta merkittävästä tapahtumasta.

Kiva niksi, jolla voit antaa esivanhemmallesi ulkomaisen aksentin

DeepStory tukee tällä hetkellä 152 ääntä 31 kielellä, mutta tällä hetkellä kaikki äänet ovat natiiviaksentteja. Jos esivanhempasi syntyi toisessa maassa ja puhui kieltäsi vieraalla aksentilla, voit antaa hänelle aksentin vaihtamalla sivuston kielen hänen äidinkielekseen (tai kieleksi, joka kuulostaa siltä) ja kirjoittamalla tarinan omalla kielelläsi.

Toimi näin: Ennen kuin muokkaat tarinaa, klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kielipainiketta ja valitse kieli, jolla haluat aksentin esivanhemmallesi. Käyttöliittymäsi muuttuu tälle kielelle – älä hätäänny, se on helppo vaihtaa takaisin! DeepStory pysyy alkuperäisellä kielellä, ja voit muokata sitä tällä kielellä. (Muista kirjoittaa numerot, koska numerot luetaan äänen sillä kielellä, joka on valittu). Kun olet muokannut tarinaa, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa oranssia ”Tallenna ja luo” -painiketta – se on helppo tunnistaa, vaikka et ymmärtäisi käyttöliittymän kieltä. Kun DeepStorya luodaan, voit klikata sivuston oikeassa yläkulmassa olevaa maapalloa ja vaihtaa takaisin äidinkielellesi.

Käytä DeepStorya vastuullisesti ja kunnioittavasti

DeepStory on uskomaton ominaisuus, joka on tarkoitettu nostalgiseen käyttöön – eli rakkaiden esivanhempien herättämiseen eloon ja heidän tarinoidensa kuulemiseen. Muista, että valokuvien, joita animoit DeepStoryn tai Deep Nostalgia™:n avulla, on:

  • oltava sinun omistuksessasi tai sinulla on oltava muulla tavoin lupa käyttää niitä
  • oltava ainoastaan kuolleista henkilöistä

DeepStory-kertomuksessa ei saa olla väärää, säädytöntä tai loukkaavaa sisältöä.

Kun luot videon käyttämällä DeepStorya, yksityisyytesi on suojattu. Kaikki tapahtuu MyHeritagen palvelimilla, eikä valokuvia tai videoita jaeta kolmansille isapuolille. MyHeritage ei omista tuloksena syntyvää videota; se kuuluu sinulle, kuten kaikki MyHeritageen lataamasi valokuvat.

Oletko valmis kokeilemaan? Suunnista DeepStory-sivulle tai omalle perhesivustollesi ja aloita tarinan teko!

URL is copied to your clipboard.