URL is copied to your clipboard.

Kuinka luot sukupuukaavion MyHeritagessa

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kuinka luot sukupuukaavion MyHeritagessa

Tiesitkö, että voit luoda oman ilmaisen. kauniin ja ammattimaisesti tulostettavan sukupuukaavion MyHeritagessa?

Olet työskennellyt niin kovasti puun parissa, lisäämällä huolellisesti nimiä ja päivämääriä, lainaamalla lähteitä ja lataamalla valokuvia. Nyt voit nauttia työn hedelmistä ja jakaa ne rakkaittesi kanssa kauniin perhekaavion avulla.

Kaikki MyHeritage-käyttäjät voivat tehdä rajoittamattoman määrän kaavioita PDF-muodossa täysin ilmaiseksi. Voit sitten tulostaa ne kotitietokoneellasi tai paikallisella tulostuspalvelulla tai tilata korkealaatuisen painetun julisteen MyHeritagelta. Kehystä ja laita kaavio seinällesi, vie se seuraavaan sukukokoukseen ihailtavaksi tai anna se perheenjäsenelle henkilökohtaisena, yksilöllisenä lahjana.

Näin voit luoda tulostettavan perhekaavion:

1. Valitse formaatti

Pidä hiirtä “Sukupuu”-välilehden päällä ja klikkaa ”Lisää”. Valitse laajennetusta valikosta ”Tulosta kaavioita & kirjoja” 

Voit valita 9 eri mallista:

Rusettikaavio

Näyttää keskellä henkilön ja hänen puolisonsa, esivanhemmat kummallakin puolella ja lapset alapuolella. Sopii hyvin seinälle mittasuhteiden ja symmetriansa ansiosta.

Lähiperhe

Näyttää henkilön isovanhemmat sekä kaikki jälkeläiset. Kaavio sisältää serkut, jotka puuttuvat esi- ja jälkipolvikaavioista.
Sopii hyvin jaettavaksi sukulaisten kanssa.

Esivanhemmat

Näyttää esivanhemmat. Voit rajoittaa sukupolvien lukumäärää. Hyvin esteettinen symmetriansa ansiosta. Upea jaettavaksi lasten kanssa: valitse joku heistä lähtöhenkilöksi.

Jälkipolvet

Näyttää henkilön ja hänen puolisoidensa jälkeläiset. Voit rajoittaa sukupolvien määrää. Mittasuhteet riippuvat jälkeläisten määrästä kussakin sukupolvessa. Hieno kaavio jaettavaksi sukulaisten kanssa, jos teillä on yhteinen esivanhempi: valitse hänet lähtöhenkilöksi.

Tiimalasi

Yhdistää henkilön esi- ja jälkipolvikaaviot. Sopii lahjaksi isoisälle tai -äidille: valitse hänet lähtöhenkilöksi.

Aurinkokaavio

Aurinkokaavio on ainoastaan MyHeritagessa oleva uusi formaatti. Se on syntynyt eurooppalaisten yhteisöjen vuosisatoja käyttämän kehämäisen sukupuumuodon inspiroimana. Toisin kuin muut jälkipolvien viuhkakaaviot se tukee valokuvia. Sitä suositellaan sukukokouksiin, koska se pystyy näyttämään hyvin suuren määrän jälkipolvia mahdollisimman pienessä tilassa. Lähtöhenkilö näytetään keskellä ja jälkipolvet ulommilla ympyröillä.

Viuhkakaavio

Esittää henkilön esivanhemmat. Voit rajoittaa sukupolvien määrää. Kaaviossa hieno viuhkan muoto. Kaavio ei tue kuvia.

Kaikki-yhdessä

Näyttää koko suvun ml. aviopuolisot. Valitse, jos haluat KOKO puun yhteen kaavioon. Viivat eivät ylitä toisiaan; samaa sukupolvea olevat eivät ole samalla tasolla.

 

2. Valitse tyyli

Jos olet valinnut jonkun kaavioformaatin (paitsi aurinkokaaviota), voit valita sopivan tyylin kaaviollesi 18 vaihtoehdosta. Niissä on mm. erilaisia taustoja, värejä, kuvien muotoja. Vieritä vasemmalle ja oikealle ja valitse suosikkisi.

3. Mukauta kaaviotasi

Valitse kaavion päähenkilö ja kirjoita otsikko. Valitsemastasi formaatista riippuen voit valita, mitkä faktat haluat kaavioon ja kuinka monta sukupolvea näytetään.

Jos aiot tulostaa kaavion kotona, voit valita ”Useita sivuja”. Tämän avulla voit tulostaa kaavion useille sivuille, jotka voit sitten yhdistää kokonaiseksi kaavioksi.

Ammattimaisemmalle vaihtoehdolle voit valita ”Yksi sivu” ja tulostaa kaavion ammattimaisesti.

 

Kun olet valmis, klikkaa ”Luo kaavio”. Kaavion valmistuminen voi kestää muutaman minuutin. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun se on valmis.

4. Tulosta kaaviosi

Omat kaaviot -sivulla näet luettelon luomistasi kaavioista. Kaaviosi tulostamiseen on muutamia vaihtoehtoja:

Tulostaminen kotona

Jos haluat tulostaa kaavion kotitulostimella, klikkaa haluamasi kaavion alapuolella ”Näytä PDF”-linkkiä. Se avaa kaavion selaimessa PDF-muodossa. Valitse selaimesi ”Tulosta” -vaihtoehto.

 

Tilaa juliste MyHeritagesta

Tietyntyyppisiä kaavioita voidaan tulostaa ammattimaisesti ja laadukkaasti MyHeritagessa. Tarjoamme useita korkealaatuisia paperivaihtoehtoja, esim. mattakangas.

Jos tämä vaihtoehto on käytettävissä, näet taulukon alla ”Tilaus juliste”-linkin.

Klikkaa jatkaaksesi tilaustasi. Voit valita julisteen koon, paperin laadun, tilattavien kaavioiden määrän ja valuutan. Anna sitten lähetys- ja laskutustietosi.

 

 

Tulosta painopalvelussa

Voit myös tulostaa kaavion paikallisessa painotalossa tai online-tulostuspalvelussa. Klikkaa ”Näytä PDF” avataksesi PDF-tiedoston selaimessa.

 

Valitse sitten ”Lataa” -vaihtoehto ja lataa tiedosto koneellesi.

 

Voit sitten lähettää tiedoston sähköpostitse, siirtää sen paikalliselle painotalolle tai ladata sen online-tulostuspalveluun ammattimaista tulostusta ja/tai kehystämistä varten.

 

URL is copied to your clipboard.