URL is copied to your clipboard.

Onko sinulla kuninkaallisia sukujuuria?

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Onko sinulla kuninkaallisia sukujuuria?

Kuninkaalliset sukujuuret on yksi mielenkiintoisimmista löydöistä, jonka saatat tehdä sukututkimusmatkallasi. Hyvä uutinen on, että jos polveudut kuninkaallisista, olet todennäköisesti törmännyt näihin tietoihin melko helposti. Yläluokan tunnetuista historiallisista henkilöistä on paljon enemmän aineistoa kuin keskimääräisestä talonpojasta, joten paras tapa selvittää, onko sinulla kuninkaallisia esivanhempia, on yksinkertaisesti tehdä tutkimus hyvin. Tässä tarkemmin:

 • Tutki kaikki suvun sukunimet huolellisesti.
 • Jos löydät tietoja esivanhempiesi asuinpaikoista, etsi ne ja katso, liittyvätkö ne kuninkaallisiin.
 • Etsi sukusi jäseniä aatelistolle ja muille merkittäville historiallisille henkilöille omistetuista kokoelmista.

Tee tämä, ja jos yhteys on olemassa, löydät sen.

Sen lisäksi tässä muutamia seikkoja harkittavaksi:

Käytä Geniä etsiessäsi yhteyksiä historiallisiin henkilöihin

Aateliston ja kuninkaalisten sukupuita pidettiin usein yllä pikkutarkasti, ja suosittujen henkilöiden sekä poliitikkojen syntyperän tarkasteleminen on kansainvälinen harrastus. MyHeritagella on jopa kokonainen verkkosivusto – MyHeritage Celebs, joka on omistettu julkkisten välisille sukuyhteyksille – ja joskus sukulaisuus löytyy kuninkaallisten kautta. Jos pystyt jäljittämään linjasi henkilöön, jonka tiedetään olevan kuninkaallista sukua, tarkoittaa se tietysti sitä, että myös myös sinulla on kuninkaallisia esivanhempia!

MyHeritagen tutkimusryhmä käyttää Genin maailmanpuuta julkkisten taustojen tutkimiseen. Jos Geni-profiilisi on yhdistetty Genin maailmanpuuhun, voit etsiä historiallisia henkilöitä ja tarkistaa, miten ne ovat yhteydessä sinuun.

Kirjaudu sisään Geni-tilillesi ja käy maailman puun  sivulla selvittääksesi, onko sinulla yhteys siihen. Valitse oikealla oleva tilastot-ruutu. Jos ihmisten lukumäärä, joihon olet yhteydessä, on miljoonia, tarkoittaa se, että olet yhteydessä maailman sukupuuhun.

Löydä mahdollinen yhteys julkiseen henkilöön käyttämällä sivun yläosassa olevaa hakukenttää. Heidän profiilisivullaan näkyy painike, jonka avulla voit tarkistaa yhteytesi kyseiseen henkilöön. Haku voi kestää muutaman minuutin. Jos se onnistuu, se kertoo sinulle tarkalleen, miten olet sukua kyseiselle henkilölle, ja voit nähdä sukulaisuussuhdepolun.

Ole kuitenkin varovainen; puun ovat rakentaneet muut käyttäjät, ei ammattitutkijat, ja siinä voi olla virheitä. Sinun on vahvistettava suhdepolun jokainen vaihe varmistaaksesi, että olet todellakin sukua raportoidulle henkilölle.

Pidä silmällä näitä kuninkaallisia sukunimiä

Anglia Researchin toimitusjohtajan Philip Turveyn mukaan tiettyjä vanhanaikaisia sukunimiä pidettiin yllä vuosisatojen ajan, koska niillä oli yhteys korkeaan asemaan ja kuninkaallisiin. Jos sinulla on suvussasi jokin näistä sukunimistä, olet todennäköisesti sukua kuninkaallisille:

 • Baskerville
 • Darcy
 • Neville
 • Percy
 • Astley
 • Capell
 • Bryon
 • Clifford
 • Herbert

Tässä vain muutamia yleisimpiä, joten muista tarkistaa kattavammat nimiluettelot ennen kuin jätät oman perheesi sukunimet pois laskuista.

Seuraa paperijälkiä

Useimmat maat alkoivat dokumentoida kaikki asukkaansa vasta myöhäisellä keskiajalla tai varhaisen renessanssin aikana. Kuninkaallisten aseman ja varallisuuden vuoksi dokumenttien löytäminen heistä on paljon helpompaa, jos katsot muita kuin kirkonkirjoja tai kansalaisuusarkistoja. Myynti- ja maanomistustiedot sekä muut historialliset asiakirjat voivat auttaa sinua jäljittämään sukuasi paljon pidemmälle. Väestönlaskentatiedot saattavat auttaa sinua yhdistämään esivanhempasi kuninkaallisiin asuinpaikkoihin. Älä ohita historiallisia kokoelmia, koska arvelet, että niistä ei ehkä ole apua – koskaan ei voi tietää, mitä vihjeitä voi löytyä odottamattomista paikoista.

Älä unohda ei-eurooppalaisia kuninkaallisia

Eurooppa ei ollut ainoa paikka, jossa oli voimakkaita hallitsijoita! Jos sinulla on juuria muualla, kuten Keski- tai Itä-Aasiassa, Etelä-Amerikassa tai Pohjois-Afrikassa, saatat olla sukua sellaisille henkilöille kuin Tšingis-kaani, kuningas Tutankhamon tai jollekin monista Kiinan keisareista.

Vuonna 2003 julkaistussa geenitutkimuksessa todettiin, että joka 200. mies ympäri maailmaa on Tšingis Khanin, 1200-luvun Mongolian keisarin, joka perusti historian suurimman imperiumin, suora jälkeläinen. Tutkimukset ovat myös havainneet, että monet Perussa olevat ihmiset ovat polveutuneet Atahualpasta, viimeisestä inkojen keisarista. Zürichissä sijaitsevan DNA-sukututkimuskeskuksen iGENEAn tutkijat rekonstruoivat King Tutin (Tutankhamon) DNA: n ja havaitsivat, että puolet kaikista Länsi-Euroopassa asuvista miehistä ovat hänelle sukua – mukaan lukien 70% miehistä Isossa-Britanniassa!

Rehellisesti puhuen – sinulla luultavasti on kuninkaallisia esivanhempia

Tässä koko totuus: on todella epätodennäköistä, että sinulla ei olisi kuninkaallisia esivanhempia.

Se on yksinkertaista matematiikkaa. Jokainen sukupolvi taaksepäin kaksinkertaistaa esivanhempiesi määrän. Jos menet 10 sukupolvea taaksepäin, se jo tarkoittaa 1024 esivanhempaa. Jos menet 20 sukupolvea taaksepäin on esivanhempien määrä 1 048 576! Yalen tilastotieteilijä Joseph Chang osoitti, että kun jäljität esivanhempiasi riittävän pitkälle (esimerkiksi 32 sukupolvea tai 900 vuotta), huomaat, että kaikilla nykyään elävillä on ainakin yksi yhteinen esivanhempi. Hän osoitti myös, että Euroopassa aika on vain 600 vuotta taaksepäin, jotta päästään samaan pisteeseen.

Lisätään vettä myllyyn ja kerrotaan, että kuninkaalliset ja muut varakkaat, korkean yhteiskunnallisen statuksen omaavat henkilöt olivat oletettavasti hedelmällisempiä ja heidän lapsensa selvisivät aikuisiksi asti. Heillä oli paremmat elinolot kuin suurimmalla osalla väestöä, ja he menivät todennäköisemmin naimisiin ja saivat lapsia terveiden puolisoiden kanssa.

Kautta historian, jopa konservatiivisissa kristillisissä yhteiskunnissa, pidettiin väistämättömänä, että korkean aseman omaavilla miehillä olisi avioliiton ulkopuolisia suhteita, ja nämä vallassa olevat miehet saattoivat nukkua kenen kanssa tahansa, jonka halusivat. Miksi luulet, että Tšingis-kaanilla oli niin paljon jälkeläisiä? Niin epämiellyttävää kuin sitä onkin ajatella, olivat raiskaaminen ja ryöstäminen osa mongolien strategiaa. Tšingis-kaani sai todennäköisesti valita kauneimmat naiset jokaisesta valloittamastaan ​​kylästä, ja kun otetaan huomioon, että hän valloitti valtavan osan Aasiaa ja Itä-Eurooppaa … siitä tulee paljon kyliä. Ja paljon naisia. Monet heistä todennäköisesti tulivat raskaaksi ja saivat  hänen lapsensa.

On erittäin todennäköistä, että jos menet riittävän pitkälle taaksepäin, ainakin yksi miljoonista esivanhemmistasi tietyssä sukupolvessa oli kuninkaallinen tai polveutui kuninkaallisista.

Sen selvittäminen tarkalleen kuinka, on se vaikea osuus. Toivottavasti yllä olevat tiedot voivat auttaa sinua pääsemään hyvin alkuun.

 

URL is copied to your clipboard.