URL is copied to your clipboard.

Kuvien värientisöinti MyHeritage In Color™ -ominaisuudella

Kuvien värientisöinti MyHeritage In Color™ -ominaisuudella

MyHeritage In Color™ herättää vanhat valokuvat eloon entisöimällä niiden värit tai värittämällä, jos ne ovat mustavalkoisia. Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit käyttää tätä ominaisuutta. 

Yleiskatsaus: Mikä on MyHeritage In Color™ color värientisöinti?

Värientisöinti palauttaa kauniisti haalistuneiden värivalokuvien värit. Toisin kuin väritys, joka simuloi mustavalkoisten valokuvien värejä, uusi värien palautustoiminto on ihanteellinen 1950 – 1990-lukulaisten, vuosien varrella haalistuneiden, skannattujen valokuvien värien palauttamiseen. Ominaisuus mahdollistaa ennen digitaalista kuvaamista otettujen kuviesi herättämisen eloon hetkessä, eikä värejä arvata prosessin aikana. Bonuksena värientisöinti terävöittää valokuvia ja parantaa niiden yksityiskohtia. Kun värit entisöidään, jätetään alkuperäinen valokuva koskemattomaksi ja luodaan erillinen kopio entisöidyillä väreillä.

Ajan myötä vanhat värivalokuvat yleensä haalistuvat. Kirkkaat ja elävät värit vuosikymmenien takaa muuttavat sävyä. UV-valo voi vaikuttaa printtivalokuvien kemialliseen koostumukseen, jolloin ne muuttuvat sairaan keltaisiksi ja menettävät värejään. MyHeritageen värientisöinnin ansiosta jopa kuluneimmatkin värivalokuvat voidaan herättää eloon poikkeuksellisen hyvin tuloksin.

Sukututkimusbloggaaja Roberta Estes kommentoi nähdessään vanhempiensa värientisöidyn kuvan, että samalla kun alkuperäinen värivalokuva oli kulunut ja samea, kuten muisto toiselta ajalta, oli värientisöidyn version näkeminen kuin olisi nähnyt vanhempansa henkilökohtaisesti uudestaan. ”Se oli shokki ja sai minut kyyneliin hyvällä tavalla … Kaipaan molempia todella, mutta tämä on melkein kuin vierailu.”

Värientisöinti on mahtava uusi lisä MyHeritage In Color™ -ominaisuuteen, jonka avulla voidaan värittää musta-valkeita valokuvia. Värientisöintiteknologia on lisensoitu yksinoikeudella DeOldify:lta ja sen ovat kehittäneet syväoppimisen asiantuntijat Jason Antic ja Dana Kelley, jotka olivat myös kehittämässä maailman #1 väritysalgoritmeja, jotka lisensoitiin ja integroitiin MyHeritageen. Värittäminen ja värientisöinti toimivat eri tavalla, mutta miolemmat hyödyntävät tekoälyä.

Kun lataat valokuvan MyHeritageen, määrittelee järjestelmä automaattisesti, onko valokuva mustavalkoinen (tai seepia) vai onko se otettu värikuvana. Alun perin mustavalkoiset valokuvat voidaan värittää, ja värikuvien alkuperäiset värit voidaan palauttaa.

Kokeile värientisöintiä nyt

Esimerkkejä

Alla muutamia hienoja esimerkkejä kuvista, jotka on värientisöity uudella ominaisuudella.

Left: a pair of sisters, New York, circa 1988. Right: color-restored result.

Kuinka käytät värientisöintiä

Aloita osoitteessa myheritage.fi/incolor.

MyHeritage in Color™ pääsivu

Klikkaa “Lataa kuva” ja valitse tiedosto koneeltasi. Tai vedä ja pudota haluamasi kuva sivulle.

Sinua pyydetään kirjautumaan MyHeritageen palauttaaksesi valokuviesi värit. Rekisteröityminen on ilmaista. Jos sinulla on jo MyHeritage-tili etkä ole kirjautunut sisään, valitse ”Kirjaudu sisään” -vaihtoehto ponnahdusikkunan alaosasta.

Kun lataat valokuvasi, MyHeritage hoitaa asiat automaattisesti. Se tunnistaa, onko valokuva otettu alun perin mustavalkoisena vai värillisenä. Jos valokuva on mustavalkoinen, se väritetään; jos se on värikuva, sen värit palautetaan. Tämä prosessi kestää tavallisesti 3–10 sekuntia riippuen valokuvan koosta ja yksityiskohtien määrästä.

Värientisöinti käynnissä. Lähes valmista!

Kun värientisöinti on valmis, se näytetään.

Värientisöity kuvasti on valmis!

Voit vetää liukusäädintä kuvan yli nähdäksesi kuvan ennen värientisöintiä ja sen jälkeen, tai voit vaihtaa nopeasti kahden version välillä käyttämällä oikeassa yläkulmassa olevia kuvakkeita.

Alkuperäinen lataamasi värivalokuva tallennetaan automaattisesti kuvagalleriaasi. Voit nähdä sekä alkuperäisen että värientisöidyn kuvasi Sukupuu- välilehden ”Omat kuvani”-osiossa. Värientisöityä kuvaa ei lisätä albumeihisi erillisenä valokuvana, vaan se asettuu ”reppuselkään” alkuperäiselle kuvalle, josta pääset siihen käsiksi.

Voit yhdistää värientisöinnin ja kuvan kohentamisen. Photo Enhancerilla saat kuvat teräviksi.

Toisin kuin MyHeritage In Color ™ ja MyHeritage Photo Enhancer, emme lisää symbolia värientisöidyn kuvan vasempaan alakulmaan. Tämä johtuu siitä, että vaikka valokuva värientisöidään, algoritmit ei tarvitse arvata alkuperäisen kuvan värejä eikä muuttaa tarkkuutta, se pikemminkin vain palauttaa kuvan alkuperäiset värit.

Rohkaisemme jakamaan värientisöityjä kuvia sosiaalisessa mediassa ystävien ja perheen kanssa. He arvostavat varmasti vanhojen valokuvien näkemistä uudessa valossa!

MyHeritagessa jo olevien kuvien värientisöinti

Jos sinulla on jo MyHeritage-tili ja olet rakentanut sukupuutasi, sinulla saattaa olla paljon perhekuvia MyHeritage-sivustolla. Voit helposti värientisöidä kaikki MyHeritage-sivustolla olevat värikuvasi.

Valitse ensin Kuvat-välilehden ”Omat kuvani” -osio päästäksesi valokuviin.

 

Valitse vasemmalla olevasta lista haluamasi albumi tai jää oletusalbumina toimivaan ”Kaikki mediatiedostot”-albumiin. Valitse sitten joku näytöllä olevista kuvista. Algoritmit tunnistivat sen värikuvaksi ja näet väripyörä-kuvakkeella varustetun painikkeen, jossa on ”värientisöinti” vaihtoehto ”värittämisen” sijaan.

Klikkaa “Entisöi värit” -painiketta ja saat entisöityä kuvasi värit.

Kun värit on entisöity, näet kuvan keskellä liukusäätimen, jota siirtämällä näet sekä alkuperäisen että värientisöidyn kuvan.

Kun tarkastelet kuvaa, voit, missä tahansa vaiheessa, klikata myös ”Kohenna”-painiketta ja saada kuvasta terävämmän. Järjestyksellä ei ole merkitystä – voit kohentaa ja värientisöidä valokuvia valitsemassasi järjestyksessä.

Valokuvan yläpuolella vasemmalla näet muutamia toimintokuvakkeita:

Lataa

Voit ladata alkuperäisen kuvan, värientisöidyn tai vertailun. 

Poista

Voit poistaa alkuperäisen tai värientisöidyn kuvan. Jos poistat värientisöidyn kuvan, säilyy alkuperäinen perhesivustollasi, mutta jos poistat alkuperäisen kuvan, niin myös värientisöity kuva poistuu.

Asetukset

Täältä löydät värientisöintiasetukset. Nykyinen oletusmalli on “Tammikuu 2021, koska uskomme, että tämä malli antaa parhaan tuloksen. Joissakin tapauksissa vaihtoehtoinen malli kuitenkin saattaa antaa paremman tuloksen. Voit säätää, hienosäätää kontrastia, saturaatiota ja renderöintiä.

Jaa

Jaa värientisöidyt kuvasi Facebookissa tai Twitterissä tai kopioi linkki jakaaksesi muualla.

Värientisöinti aikaisemmin väritetyissä kuvissa

Jos olet aiemmin värittänyt värillisenä otetun valokuvan (prosessi, joka simuloi värejä ja saattaa saada vääristää niitä), voit silti palauttaa alkuperäiset värit. Lataa valokuva uudelleen MyHeritageen. Jos valokuva on alun perin otettu värillisenä, sinulle annetaan mahdollisuus palauttaa sen värit.

Vaihtoehtoisesti voit myös käydä sivuston Omat kuvat -osiossa, etsiä valokuvan kuvagalleriastasi ja klikata sitä. Sinun on poistettava valokuvan värillinen versio klikkaamalla roskakorikuvaketta ja valitsemalla väritetty valokuva (tai ”kohennettu ja väritetty kuva”, jos kuhaa on myös kohennettu). Kun sivu latautuu uudelleen, ”Entisöi värit” -painikkeen pitäisi tulla näkyviin. Klikkaa sitä entisöidäksesi kuvan värit. Tämä toimii vain, jos alkuperäinen valokuva on todellakin värivalokuva.

Värientisöinti mobiilisovelluksella

Voit myös värientisöidä kuviasi MyHeritagen mobbilisovelluksen uusimmassa versiossa. Voit ladata ilmaisen mobiilisovelluksen App Storesta tai Google Playstä. Jos sinulla on jo sovellus, päivitä se, jotta voit olla varma, että käytät uusinta versiota.

Näet “Kuvat”-osiossa kaikki lataamasi kuvat.

Valitse haalistunut kuva galleriassa napauta värikuvaketta entisöidäksesi värit. Tästä kuvakkeesta pääset sekä värittämään että värientisöimään riippuen käyttämästäsi kuvasta.

Prosessi vie vain muutaman sekuntin. Kun värit on entisöity näet kuvan keskellä liukusäätimen, jota siirtämällä voit katsoa ennen ja jälkeen vaihtoehtoja.

Klikkaa kuvakkeita ja saat lisää vaihtoehtoja: merkitse kuva, muokkaa kuvaa, tallenna alkuperäinen, värientisöity tai vertailukuva galleriaan tai poista alkuperäinen tai värientisöity kuva. Jos poistat alkuperäisen kuvan myös värientisöity kuva häviää.

Mitä se maksaa?

Käyttäjät, joilla on Complete-sopimus voivat värientisöidä rajattoman määrän kuvia.

Muut käyttäjät voivat värittää 10 kuvaa ja värientisöidä toiset 10 kuvaa ilmaiseksi. Sen jälkeen kuvien värittäminen ja värientisöinti edellyttää Complete-sopimusta. Henkilöt, joilla ei ole sopimusta näkevät MyHeritage-logon vesileiman oikeassa alalaidassa, kun käyttäjät, joilla on Complete-sopimus eivät sitä näe.

Lopuksi

Värientisöinti MyHeritage In Color ™ -ominaisuudella muuttaa tapaasi, jolla katsot vanhoja värivalokuviasi. Sinulla voi olla todella hauskaa värien entisöimisessä, muistellessasi ja jakaessasi nuorentuneita valokuvia rakkaillesi. Anna sanan kiertää ja kerro muillekin tästä hienosta ominaisuudesta, jotta hekin voivat kokeilla. Viihdy!

 

URL is copied to your clipboard.