URL is copied to your clipboard.

Millä tavalla sukupuun rakentaminen auttaa MyHeritage DNA-tulosten tulkintaa

Millä tavalla sukupuun rakentaminen auttaa MyHeritage DNA-tulosten tulkintaa

Olet siis tehnyt MyHeritage DNA -testin ja lähettänyt näytteesi laboratorioon. Tulosten valmistumiseen siitä, kun laboratorio on saanut näytteesi voi mennä 4–6 viikkoa. Suosittelemme, että tuloksia odotellessasi tutustut muihin MyHeritagen ominaisuuksiin – etenkin sukupuun rakentamiseen.

Sukupuun rakentaminen MyHeritage-sovelluksella on todella helppoa. Ainoa mitä sinun tarvitsee aloittaessasi tehdä, on täyttää ”Magic 7”-lomakkeelle nimesi ja syntymäaikasi sekä vanhempiesi ja isovanhempiesi nimet ja syntymävuodet. Sen tehtyäsi MyHeritagen  huipputeknologia alkaa etsiä puuhusi Instant Discoveries-, Smart Matches ™- ja Record Matches-osumia laajasta sukupuiden ja historiallisten tietojen tietokannastamme. Ne voivat kasvattaa sukupuutasi ja lisätä tuhansia tietoja muutamissa minuuteissa.

Lisäksi – se ei ole vain hauska tapa viettää aikaa vaan auttaa sinua parhaiten hyödyntämään DNA-tuloksiasi, kunhan ne valmistuvat.

Näin se toimii:

Tolkkua etnisyysarvioon

Etnisyysarvio sisältää usein joitain yllätyksiä, jopa ihmisille, jotka ovat tehneet paljon sukututkimusta! Sukupuun rakentaminen MyHeritage-sivustolla voi silti auttaa sinua oikeaan suuntaan, jos saat odottamattomia tuloksia.

Jos sinulla on esim. pitkälle viety sukututkimus äitisi puolelta ja tiedät hänen olevan skandinaavista alkuperää, mutta et ole pystynyt löytämään kovinkaan paljon isäsi taustoista ja etnisyysarviosi kertoo sinun olevan 45% skandinaavi, 20% italialainen ja 35% irlantilainen, voit päätellä, että olet perinyt italialaisuuden ja irlantilaisuuden isäsi puolelta.

Nämä tiedot voivat puolestaan osoittaa kohti historiallisia kokoelmia, jotka todennäköisimmin sisältävät tietoja isäsi suvusta.

Apua tulkintaan DNA-osumien sukulaisuussuhteesta sinuun

MyHeritagessa on tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit jäljittää tarkalleen kuinka joku DNA-osuma liittyy sinuun. Nämä työkalut käyttävät mätsäysteknologioita, jotka vertaavat puusi tietoja 3,8 miljardiin sukupuuprofiiliin ja 12 miljardiin tietoon historiallisissa kokoelmissa. Jos puussasi on hyvin vähän tietoa (ehkä ainoastaan sinä itse), ei algoritmillakaan ole töitä.

Kun lisäät lisätietoja sukupuuhusi, voivat MyHeritage-teknologian löytämät tiedot kasvaa eksponentiaalisesti.

Esimerkiksi Theory of Family Relativity™ -ominaisuus vahvistaa tiedot kaikista MyHeritagen käytettävissä olevista resursseista ja laskee uskottavia teorioita siitä, kuinka DNA-osumasi ovat sinulle sukua. Se tekee hakuja muista MyHeritagessa olevista sukupuista ja MyHeritagen 12 miljardia historiallista tietoa käsittävistä kokoelmista. Jos se löytää yhteyden sinun ja osumasi välillä, tulee siitä tieto suoraan DNA-osumasi kortille.

Muita hyödyllisiä vihjeitä ovat yhteiset esivanhempien sukunimet, Smart Matches ™-osumat sinun ja DNA-osumasi sukupuiden välillä sekä yhteiset esivanhempien asuinpaikat. Kaikki nämä ominaisuudet toimivat puuhun syöttämiesi tietojen perusteella, joten mitä enemmän tietoja sinulla on puussasi, sitä enemmän saat tietoa DNA-osumasi sukulaisuussuhteesta sinuun.

Lisää tietoa siitä, missä ovat juuresi

DNA-etnisyysarvio antaa sinulle vain karkean kuvan siitä, millä maantieteellisellä alueella juuresi ovat. Sukupuun rakentaminen täyttää yksityiskohdat väreillä ja tekstuurilla, nähtävyyksillä, äänillä ja tuoksuilla. Saatat löytää kuvia esivanhemmistasi, tutustua paikkoihin, joissa he asuivat, siihen kuinka ja milloin he matkustivat, saada tietoa heidän ammateistaan ja ehkä jopa löytää tarinoita heidän elämästään. Kaikki asioita, joita et koskaan olisi tiennyt muuten.

MyHeritagessa se ei voisi olla helpompaa. Täytä Magic 7 -lomake jo tänään ja näe sukusi menneisyyden ilmaantuvan silmiesi eteen.

 

URL is copied to your clipboard.