URL is copied to your clipboard.

MyHeritagen ”Löydöt”-välilehti

MyHeritagen ”Löydöt”-välilehti

MyHeritage Löydöt-välilehti auttaa sinua hyödyntämään Smart Matches™- ja Record Matches-osumiasi vapauttamalla MyHeritage-alustan täyden voiman perhehistoriasi tutkimuksen parantamiseksi.
Kaikki osumasi on järjestetty kahdelle pääsivulle: osumat ihmisten ja lähteiden mukaan. ”Ihmisten mukaan” järjestää osumasi sukupuusi yksilöiden mukaan, kun taas ”lähteiden mukaan” järjestää osumasi historiallisten tietojen tai mätsäävien sukupuiden mukaan. Molemmat sivut yhdistävät osumat puiden kanssa (Smart Matches ™) ja osumat tietoihin (Record Matches) yhtenäiseen käyttöliittymään. Voit kuitenkin päättää katsotko vain SmartMatches ™- tai vain Record Matches-osumia.

Pääset sivuille ”Löydöt”-välilehden pudotusvalikosta perhesivustosi yläreunassa

Löydöt sivuille

 

Smart Matches ja Record Matches-osumiin pääset myös suoraan sukupuustasi. Sukupuukortissa on vihreä kuvake, jos henkilölle on löytynyt Smart Matches-osumia ja ruskea kuvake Record Matches-osumille. Vihreät ja ruskeat kuvakkeet näytetään jokaiselle, jolla on osumia. Kun syötät tietoja puuhun, löytyvät uudet osumat reaaliajassa ja niistä ilmoitetaan vilkkuvalla kuvakkeella.

Osumat, Smart Matches™ (vihreä) ja Record Matches (ruskea), henkilön kortilla

Osumat henkilöittäin

Tämä sivu näyttää kaikki sukupuusi henkilöt, joilla on Smart Matches- ja/tai Record Matches-osumia.

Osumat henkilöittäin (Zoomaa klikkaamalla)

Lajittelu varmistaa, että ne osumat, joista sinulle on eniten lisätietoa ja hyötyä ovat listalla ensimmäisina. Näin sinun ei myöskään tarvitse käyttää aikaasi tutkimalla osumia, joilla ei ole lisäarvoa.

Klikkaa oranssia painiketta katsoaksesi tietyn henkilön osumia.

Jos olet kiinnostunut ainoastaan henkilön Smart Matches osumista muihin sukupuihin, klikkaa ”Smart Matches” suodatinta kuten alla olevassa esimerkissä:

Jos olet kiinnostunut ainoastaan henkilön Record Matches- osumista historiallisiin tietoihin, klikkaa ”Record Matches” suodatinta kuten alla:

Osumat lähteittäin

Tällä sivulla ovat kaikki historialliset tiedot ja kaikki sukupuut, joista on osumia sukupuuhusi. Tässä yhteydessä viittaamme niihin lähteenä sanoilla kokoelma tai puu. Kokoelmat ja puut, joista on eniten osumia ovat listalla ensimmäisinä.

 

Matches by Source (click to zoom)

Voit helposti suodattaa haluatko katsella vain Record Matches tai vain Smart Matches-osumia.

Klikkaa oranssia painiketta katsoaksesi tietystä lähteestä tulevia osumia. Voit esimerkiksi katsoa osumia BillionGraves hautakivikokoelmasta ja siirtyä sitten tallentamaan tiedot sukupuuhusi. Tämä lähestymistapa kokoelmittain on hyvin suosittu sukututkijoiden keskuudessa eikä sitä ole muilla sukututkimuspalveluja tarjoavilla yrityksillä.

 

Osumat yhdestä kokoelmasta (zoomaa klikkaamalla)

Voit katsoa osumia myös tietystä sukupuusta:

Osumat tiettyyn sukupuuhun (Zoomaa klikkaamalla)

Lisäarvoa

MyHeritage on kehittänyt uniikin ja erittäin hyödyllisen konseptin mätsäämiseen, joka kuvaa sitä, mitä lisää osuma voi antaa puuhusi. Me kutsumme sitä ”lisäarvoksi”. Jos sukupuusi henkilö täsmää esim. historiallisten tietojen kuolinrekistereihin, etkä ole tiennyt henkilön kuolinaikaa, mutta se on rekisterin tiedoissa, on lisäarvona ”kuolinaika”. Lisäarvo voi myös olla osa tietoa. Esim. jos tiedät, että henkilö on syntynyt vuonna 1928, mutta kokoelmassa on tarkka syntymäaika 28.7.1928, lisäarvo voi olla ”täydellisempi syntymäaika”. Olemme kehittäneet 15 lisäarvokriteeriä ja ne ovat hyödyllisiä kuvatessaan, mitä uutta tietoa osuma tai osumat voivat tuoda puuhusi. Lisäarvo voi olla jopa henkilökuva tai uusi perheenjäsen, joka puuttuu puustasi.

Osumat on lajiteltu lisäarvon mukaan, joten ne osumat, jotka tuovat eniten lisäarvoa ovat listan alussa. Aiemmin osumat oli lajiteltu niiden luotettavuuden mukaan. Lajittelimme luotettavimmat osumat listan kärkeen, mutta ne eivät välttämättä tarjonneet paljonkaan uutta tietoa. Jos olimme varmoja niiden oikeellisuudesta, tarkoitti se sitä, että ne mätsäsivät useilla kriteereillä, joista sinulla jo oli tietoa. Meillä, toisin sanoen, oli vähiten kiinnostavat osumat listan kärjessä. Ne olivat oikeita mutta vähiten kiinnostavia sinun kannaltasi!

Lajittelu lisäarvon mukaan varmistaa, että sinua kiinnostavat – jännittävimmät osumat – ovat listan huipulla. Tämä säästää arvokasta aikaasi ja voit keskittyä osumiin, jotka potentiaalisesti ovat arvokkaimpia. Jokaisessa osumassa on nyt merkintä: ”uudet tiedot”

Alla oleva esimerkki, Record Match-osuma kokoelmaan ”Merkittävien henkilöiden elämäkerrat” tarjoaa monta uutta tietoa, jotka kaikki puuttuvat käyttäjän sukupuusta: toinen nimi, asuinpaikka, koulutus, isä, äiti, sisarukset ja lapset.

 

Lisäarvo: Osuma näyttää uutta tietoa (Zoomaa klikkaamalla)

Huomioi, että myös osuma, joka ei tuo lisäarvoa voi monestakin syystä olla hyödyllinen: se voi vahvistaa sinulla olevat tiedot tai esim. Smart Match-osuma ilman uutta tietoa mahdollistaa sen, että voit ottaa yhteyttä sukulaiseen, jonka olemassaolosta et aikaisemmin tiennyt – nimittäin mätsäävän puun omistajaan. Joten älä hyppää niiden osumien yli, joilla ei ole lisäarvoa.

Osuman tarkasteleminen

Kun tarkastelet tietyn henkilön tai lähteen osumia, voit klikata ”Tarkastele osumaa” katsoaksesi sitä isompana ja nähdäksesi kaikki tiedot.

Smart Match-osuma vertaa sinun puusi tietoja mätsäävässä puussa oleviin vierekkäin ja näyttää, mikä on uutta tai toisin toisessa puussa.

Olemme myös lisänneet lähiperheen osalta visuaalisen sukupuun, joten näet kahden puun erot selvästi.

 

Smart Matchin tarkasteleminen (Zoomaa klikkaamalla)

Record Matches-osuman tarkasteleminen (alla) toimii samalla tavalla. Se näyttää sukupuusi henkilön vasemmalla ja osuman oikealla. Voit nopeasti selata tietoja ja päättää, onko osuma oikea vai ei. Mätsäysteknologiamme tarkkuuden ansiosta huomaat, että lähes 99% osumista ovat naulankantaan!

Jos osuma todella on oikea, klikkaa ”Vahvista osuma”. Jos osuma on väärä käytä ”Hylkää se”-linkkiä tiedon alalaidassa.

 

Osuman vahvistaminen vie sinut sivulle, jossa voit purkaa hyödylliset tiedot osumasta puuhusi. Meillä on myös automaattinen ”pikatallennus”-ominaisuus, joka tallentaa kaikki uudet tiedot puuhusi ja lisää lähdeviitteen. Tämä voi säästää aikaa vaikka uskomme, että monet kokeneet sukututkijat pitävät tietojen purkamista manuaalisesti parempana vaihtoehtona. Jos haluat käyttää pikatallennusta, klikkaa oikella ”Vahvista osuma” painikkeen pudotusvalikkonuolta ja valitse ”Tallenna puuhusi” (alla)

 

Vahvistettuasi osuman tai tallennettuasi tiedot sukupuuhusi, voit myöhemmin palata osumaan ja purkaa tiedot manuaalisesti.

Osumien käyttäminen

Suosittelemme, että tarkastelet osumiasi systemaattisesti, vahvistat oikeat ja hylkäät väärät. Älä lopeta siihen – varmista, että tiedot tulevat tallennetuiksi ja pura kaikki uudet tiedot puuhusi.

Työmenetelmänä voi olla ”osumat henkilöittäin”,  jolloin käyt osumat läpi puusi henkilöistä ja lisäät heille uudet tiedot – tämä on ainutlaatuista MyHeritagessa – tai ”osumat lähteittäin”, jolloin tarkastelet sinulle tärkeitä osumia kokoelmittain ja puittain.

Suosittelemme, että käyt läpi kaikki avoinna olevat osumat ja vahvistat tai hylkäät ne. Tällä tavalla uusien osumien ilmaantuessa näet ne nopeasti listattuna avoimiksi.

Saatat huomata, että uudet sivut eivät anna vahvistaa listalla olevia osumia ennen kuin olet tarkastellut niitä yksittäin (massatoimintoa tuetaan silti, asiasta myöhemmin alla). Tämä on tarkoituksellista, sillä olemme huomanneet käyttäjien vahvistavan osumiaan tallentamatta uusia tietoja puuhun, mikä romuttaa osumien tarkoituksen. Joten uusi sivu vaatii osumien tarkastelua ennen kuin niitä voidaan vahvistaa. Järjestelmä myös auttaa tietojen tallentamisessa puuhun vahvistamisen jälkeen.

Smart Matches-osumien tarkastelun yhteydessä sinulla on mahdollisuus ottaa yhteyttä mätsäävän puun verkkovastaavaan tai kutsua hänet sivustollesi. Suosittelemme yhteydenottoa, sillä ottamalla yhteyttä voit löytää lisätietoa, jota hän ei ole laittanut puuhunsa.

 

 

Yhteydenotto mätsäävän puun verkkovastaavaan (Zoomaa klikkaamalla)

Vahvistetun osuman tarkastelu

Kun tarkastelet osumaa, jonka olet jo hyväksynyt, voit peruuttaa vahvistuksen klikkaamalla ”Peruuta vahvistus” , tallentaa osuman tiedot omaan puuhusi klikkaamalla ”Tallenna puuhusi” (automaattinen pikatallennus) tai ”Pura tiedot manuaalisesti”.

Tallennettuasi tiedot puuhusi, sinulla on mahdollisuus käydä henkilön profiilissa katsomassa juuri lisättyjä tietoja.

Suodatusvaihtoehdot

Näet yhdistetyn listan kaikista osumistasi, mutta voit valita tarkasteluun joko ainoastaan Record Matches- tai ainoastaan Smart Matches-osumat kuten alla:

rm-sm
Filttereiden käyttäminen siihen, millaisia osumia haluat tarkastella.

Käytä pudotusvalikkoa suodattaaksesi tarkasteluun odottavat, uudet, vahvistetut tai hylätyt ja katsoaksesi osumia kaikissa puissasi tai jossain tietyssä puussa (jos sinulla on sivustollasi useampia sukupuita)

sort-by-people-matches-2

Asetukset

Avaa asetukset-sivu klikkaamalla ratasta.

Siirtyminen asetuksiin

Asetuksissa voit määritellä, että haluat tarkastella ainoastaan vähintään tietyn luotettavuusasteen Record Matches-osumia sekä minkä tyyppisiä osumia haluat katsoa. Jos vaihat asetuksia, suosittelemme myöhemmin palaamista oletusasetuksiin klikkaamalla ”Palauta oletus”

Löydöt-asetukset

Massatoiminnot

Kun tarkastelet Smart Matches-osumia (henkilöittäin tai lähteittäin), voit valita, haluatko hyväksyä tai hylätä kaikki sillä hetkellä näkyvissä olevat.

Osumien hylkääminen ”Hylkää kaikki”-toiminnolla voi olla hyödyllistä, jos huomaat, että ne kaikki ovat vääriä. Useiden otteluiden vahvistamista painikkeella ”Vahvista kaikki” ei suositella, koska silloin et voi purkaa tietoja kaikista osumista – ominaisuus on käytettävissä vain, kun vahvistat osumat yksitellen. Käytä ”Vahvista kaikki”-toimintoa vain, kun arvon lisäystä ei ole ja haluat vain vahvistaa osumat ja poistaa ne listalta suorittamatta muita toimia.

Kun katselet osumia toisesta MyHeritage-sukupuusta, voit myös sivuuttaa kaikki tulevat osumat kyseisestä puusta. Tämä on hyödyllistä, jos tunnet ko. sukupuun ja tiedät, ettei siitä puusta tule sinulle enää mitään uutta tietoa. Säästät aikaa, kun kaikki ko. puun tulokset ovat poissa tieltä.

 

Osumien sivuuttaminen tietystä puusta (Zoomaa klikkaamalla)

Osumien lajittelu

Sinulla on mahdollisuus muuttaa osumien lajittelujärjestystä, mikä voi olla hyödyllinen ominaisuus, jos olet tottunut käyttäjä.

Lajitteluvaihtoehdot osumille henkilöittäin

Osumat henkilöittäin lajitellaan oletusarvoisesti lisäarvon mukaan, jolloin voit hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla tarkistamalla ensin osumat, joilla on suurin lisäarvo. Voit kuitenkin tehdä lajittelun osumien määrän, etunimen, sukunimen tai sinuun olevan sukulaisuussuhteen perusteella valitsemalla vaihtoehdon pudotusvalikosta.

Osumat lähteittäin lajitellaan oletusarvoisesti sen mukaan, kuinka monta osumaa ko. lähteestä tulee. Voit myös lajitella lähteen nimen tai verkkovastaavan mukaan.

 

Lajitteluvaihtoehdot osumille lähteittäin

Osumien etsiminen

Klikkaa suurennuslasia oikeassa kulmassa, kun etsit tiettyä osumalistasi henkilöä ja tarkastele ainoastaan relevantteja osumia.

Hakutulokset (Zoomaa klikkaamalla)
URL is copied to your clipboard.