URL is copied to your clipboard.

Sain mielenkiintoisen DNA-osuman! Mitä minun pitäisi tehdä?

Sain mielenkiintoisen DNA-osuman! Mitä minun pitäisi tehdä?

Mielenkiintoinen DNA-osuma on juuri ponnahtanut DNA-osumat – sivullesi! Tässä 5 asiaa, jotka voit tehdä saadaksesi lisää tietoa osumastasi. 

Ota yhteyttä osumaan

Uuden sukuun kuuluvan kanssa yhteydenpidon ilmeisten etujen lisäksi, yhteydenotto osumaan tai henkilöön, joka hallinnoi hänen DNA-pakkaustaan ​​- on kaikkein varmin tapa saada tarkkoja tietoja siitä, kuinka saatatte olla sukulaisia. Ehkä myös huomaat, että he ovat tehneet omaasi  täydentävää sukututkimusta, joka voi täyttää joitain sukupuussasi olevia aukkoja.

MyHeritagessa on suojattu viestijärjestelmä, joka ei paljasta kummankaan käyttäjän sähköpostiosoitetta. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on klikata “yhteyshenkilö” -linkkiä, joka näkyy DNA-osumat -sivun osumakortilla tai sähköposti-ilmoituksessa, jonka sait osumasta. Se vie sinut MyHeritage -sivuston Kirjoita viesti -sivulle, jossa voit kirjoittaa viestin ja lähettää sen.

Kun saat vastauksen, saat sähköposti-ilmoituksen, että sinua odottaa viesti, mutta voit lukea sen vain MyHeritage-tilisi postilaatikossa. Tällä tavoin voit valita, milloin ja kuinka paljon yhteystietoja haluat jakaa DNA-osumiesi kanssa.

Tutustu tarkastele DNA-osumaa sivuun

Toinen tapa saada lisää tietoa osumasta, on siirtyä tarkastele DNA-osumaa -sivulle. Klikkaa “Tarkastele DNA-osumaa” painiketta osumasi kortilla tai sähköposti-ilmoituksessa. Sivulla on kattava katsaus kaikkeen siihen, mitä MyHeritage voi kertoa sinulle osumastasi ja antaa vihjeitä siitä, miten olette sukua, ja paljastaa enemmän sukulaisuussuhteita, joista et ehkä ole tietoinen.

Tutki osumasi sukupuuta

DNA-osumakortilla olevan “Tarkastele DNA-osumaa” -painikkeen alapuolella on “Näytä puu” -painike. Se vie sinut osumasi sukupuuhun, jossa osuma näkyy. Saatat ehkä tunnistaa joitakin tuttuja nimiä ja pystyä jäljittämään kytkentöjä tuntemiisi sukulaisiin. Huomaa, että useimmissa sukupuissa elossa olevat henkilöt on merkitty <yksityisiksi>, joten jos haluat tietoja heistä, sinun on pyydettävä pääsyä kyseiseen puuhun. Voit tehdä niin klikkaamalla näytön yläreunassa olevaa banneria ”Pyydä jäsenyyttä”.

Löydä osumasi Autokluster-ominaisuuden avulla

Autokluster-työkalu voi auttaa selvittämään, mitkä osumistasi ovat sukua toisilleen ja sinulle. Jos olet jo luonut autokluster-kaavion, sinun täytyy tehdä se uudestaan, jotta löydät uuden DNA-osumasi sieltä. Käytä vain Autokluster-työkalua ja luo uusi kaavio. Se lähetetään sinulle sähköpostiin, kun se on valmis.

Vertaa osumaasi muihin tunnettuihin osumiisi kromosomiselaimessa

Voit kaivautua syvemmälle vertaamalla kromosomejasi kromosomiselaimessa, varsinkin jos sinulla on tunnettu sukulainen, johon verrata. Yhteisten segmenttien tutkiminen voi auttaa selvittämään kumpaan linjaan osuma liittyy ja kenen tunnetun sukulaisesi kanssa hän on läheisintä sukua.

URL is copied to your clipboard.