URL is copied to your clipboard.

Kuinka voit parhaiten hyödyntää Record Matches -osumat

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kuinka voit parhaiten hyödyntää Record Matches -osumat

Ei siitä ole kovinkaan kauan, kun henkilön, joka halusi tutkia sukunsa menneisyyttä historiallisten tietojen valossa, täytyi panostaa siihen paljon aikaa ja vaivaa. Hänen täytyi matkustaa  lähimpään arkistoon, etsiä kyseinen tieto fyysisestä hakemistosta, etsiä koko tiedosto, tarkastella sitä mikrofilmiltä… kului tunteja ja päiviä, jotka nielaisi kurja manuaalinen tutkimustyö.

Ne päivät ovat menneet. MyHeritagessa on käytettävissäsi miljardeja historiallisia tietoja mukavasti kotona, eikä sinun tarvitse tehdä itse edes tutkimusta: MyHeritage Record Matching ™ -teknologia tekee kaiken työn puolestasi.

Kuinka se toimii

Kun syötät perheenjäsenten tietoja sukupuuhusi, alkavat MyHeritagen algoritmit toimia ja etsiä niitä vastaavia historiallisia tietoja online-arkistoista. MyHeritagen huipputeknologia pystyy seulomaan tietoja ja tuomaan vain sinulle merkitykselliset asiakirjat. Hakuominaisuudet ovat niin edistyneet, että ne voivat löytää tietoja esivanhemmistasi, vaikka he esiintyisivät tiedoissa nimimuunnelmilla tai toisella kielellä!

Kun MyHeritage löytää sinulle tietoja, saat siitä viestin suoraan sähköpostilaatikkoosi. Joten sen sijaan, että käyttäisit tuntikausia vanhojen kirjojen tutkimiseen, matkustaisit pölyisiin kirjastoihin tai viettäisit paljon aikaa selailemalla online-arkistoja, voit istua kotona, rentoutua ja antaa MyHeritagen tehdä työ puolestasi.

MyHeritage lisää jatkuvasti uusia kokoelmia – vähintään miljoona tietoa päivittäin. Se tarkoittaa, että saat todennäköisesti uusia osumia historiallisiin tietoihin säännöllisesti. Saat ajoittain ​​sähköpostiviestejä, joissa ilmoitetaan uusista Record Matches -osumista.

Kuinka Record Matches -osumia käytetään

Voit käyttää Record Matches -osumia parillakin eri tavalla.

Yksi tapa on yllä mainittujen sähköposti-ilmoitusten kautta. Sähköpostit sisältävät linkin, jota klikkaamalla pääset suoraan ”Tarkastele osumaa” -sivulle.

Toinen tapa on tarkastella osumaa sukupuustasi käsin. Kun jollekin perheenjäsenistä löytyy Record Matches -osuma, ilmestyy hänen profiilikortilleen ruskea kuvake. Kuvaketta klikkaamalla siirryt sivulle, jolla voit tarkastella kaikkia kyseiselle henkilölle löydettyjä tietoja.

Kolmas tapa on siirtyä osumiin MyHeritage-sivuston yläreunassa olevasta navigointipalkista. Vie hiiri “Löydöt” -välilehden päälle ja klikkaa ”Osumat lähteittäin” tai ”Henkilöittäin” ja valitse sitten ruudun yläosassa oleva  ”Record Matches” -välilehti.

”Osumat lähteittäin” -luettelossa ovat osumasi sen kokoelman tai sukupuun mukaan, josta tieto on löydetty. ”Osumat henkilöittäin” kertoo osumista niille sukupuusi henkilöille, joille niitä on löytynyt.

Tiedot on lajiteltu sen mukaan, kuinka paljon ne voivat antaa lisäarvoa sukupuuhusi. Jos osumassa on sinun puustasi puuttuvia tietoja, on osuman kortilla merkintä ”Uusi info”.

Record Matches -osumien hyödyntäminen

Jos haluat hyödyntää osuman tietoja, klikkaa ”Tarkastele osumaa” -painiketta. Tarkastele osumaa -sivulla näytetään kaikki tutkittavaan henkilöön liittyvät tiedot. Jos sukulaisesi nimi on mainittu sanomalehtiartikkelissa tai julkaisussa, näet katkelman tekstistä, jossa heidän nimensä esiintyy.

Jos kokoelma on ilmainen tai sinulla on Data- /Complete-sopimus, näet kaikki tiedot, mukaan lukien skannatun, korkearesoluutioisen kuvan alkuperäisestä asiakirjasta ja koko tekstin OCR-transkriptiona. Suosittelemme, että etsit lisätietoja alkuperäisen asiakirjan skannatusta kuvasta, sillä niitä saattaa löytyä ennen katkelmaa tai sen jälkeen ja jopa marginaaleista saattaa löytyä käsinkirjoitettuna lisää tietoja.

Jos osuma näyttää oikealta, voit vahvistaa sen klikkaamalla Vahvista-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa. Seuraavalla sivulla voit poimia kaikki tai vain haluamasi tiedot tallennettavaksi puuhusi. Suosittelemme, että tarkistat ja purat jokaisen tiedon manuaalisesti, sillä joskus tiedot eivät välttämättä ole yhtä täydellisiä tai tarkkoja kuin sinulla jo olevat. Muista lisätä lähdelainaus, jotta tiedät, mistä uudet tiedot ovat peräisin. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna puuhun -painiketta ruudun alaosassa.

Huomaa, että Record Matches -osuman vahvistaminen ja tallentaminen puuhun edellyttää Data- tai Complete-sopimusta. Ellei sinulla ole sopimusta, voit lisätä tiedot puuhusi manuaalisesti.

Miksi saan Record Matches -osumia sukupuihin?

Joskus saat Record Matches -osumia Geni-, FamilySearch- tai WikiTree-sukupuihin. Vaikka nämä lähteet eivät teknisesti ole historiallisia tietueita, ovat ne Record Matches -osumien alla erotukseksi Smart Matches ™ -osumista, jotka löytyvät toisten MyHeritage-käyttäjien sukupuista.

Millä tavalla sopimus auttaa Record Matches -osumien hyödyntämisessä

Record Matches -osumien vastaanottaminen ja tietojen tarkasteleminen on täysin ilmaista, ja joissakin kokoelmissa on myös julkisia ja vapaasti katsottavia skannattuja asiakirjoja.

Tarvitset kuitenkin Data- tai Complete-sopimuksen, jotta voit tarkastella korkearesoluutioisia skannattuja kuvia  useimmissa kokoelmissa, vahvistaa Record Matches -osumia ja tallentaa tietoja puuhusi. Näiden sopimusten ansiosta voit myös hyödyntää SuperSearch ™ -hakukoneen kaikkia toimintoja, jos haluat aktiivisesti tehdä hakuja historiallisista tiedoista.

 

URL is copied to your clipboard.