URL is copied to your clipboard.

Hauskat sukutilastot

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hauskat sukutilastot

Oletko tietoinen perhesivustollasi olevasta tilastot-osiosta? Se on täynnä mielenkiintoisia makupaloja sukupuustasi ja esittelee sellaisia asioita kuten keskimääräinen eliniänodote ja lasten määrä sukusi perheissä. Analysoimme sukupuussasi olevia tietoja ja tuotamme 45 erilaista, valaisevaa tilastoa.

Oletko valmis katsomaan sukuasi aivan uudessa valossa? Vie hiiri MyHeritage-sivuston navigointipalkissa Koti-välilehden päälle ja valitse ”Sukutilastot”.

 

Yleiskatsaus

Yleiskatsaus-sivulla näet kolme ympyräkaaviota. Niissä on erittely sukuusi kuuluvien sukupuolesta ja siitä, kuinka monta sukupuusi henkilöä on elossa verrattuna kuolleiden määrään sekä tietoja heidän siviilisäädystään.

 

Tietojen alapuolella olevat nimipilvet kertovat yleisimmät sukusi nimet: sukunimet sekä miesten ja naisten etunimet. Mitä yleisempi nimi on, sitä isommalla fontilla se on kirjoitettu.

Paikkakunnat

Paikkakunnat-sivulla on kolme karttaa: yksi näyttää ne paikkakunnat, missä sukuusi kuuluvat ovat syntyneet, toinen missä he ovat kuolleet ja kolmas kartta näyttää, missä he ovat eläneet. Nämä kartat piirtävät mielenkiintoisen kuvan sukusi muuttoliikkeistä. Voit valita tietyn mantereen kartan alapuolelta ja tarkastella ko. aluetta tarkemmin. 

Vielä mielenkiintoisemman yleiskatsauksen esivanhempiesi paikoista löydät PedigreeMap ™:n interaktiiviselta kartalta, joka näyttää missä sukusi tärkeät tapahtumat sattuivat. Voit suodattaa maan tai henkilön mukaan. Löydät tämän kartan navigointipalkissa olevan Sukupuu-välilehden kohdasta ”Lisää”.

Ikä

Ikä-sivulla näet kaavion, joka kuvaa sukusi ikäjakaumaa sekä suvun vanhimmat ja nuorimmat elossa olevat. Klikkaamalla “Top 10”-linkkiä saat kymmenen vanhimman/nuorimman mies- ja naispuolisten ryhmät.

Alapuolelta löydät suvun miesten ja naisten keskimääräisen eliniänodotteen. Sukupuustasi löydät myös ihmisiä, jotka ovat eläneet pisimpään, sekä lyhyimmän elinkaaren omanneet ihmiset. (Jos et halua näyttää jälkimmäistä kaaviota, voit piilottaa sen klikkaamalla X: ää oikeassa yläkulmassa.)

Syntymä

Tällä sivulla ovat sukuusi kuuluvien syntymät kunkin kuukauden aikana sekä heidän horoskooppimerkkinsä! Löydät myös sukupuusi henkilöiden syntymät vuosikymmenittäin 1900- ja 2000 luvuilla. 

Avioliitot

Avioliitto-sivulta löydät kiehtovia tilastoja sukusi avioliitoista. Ylimmällä rivillä on keskimääräinen avioliittojen määrä perheen miesten ja naisten keskuudessa, kenellä oli avioliittoja eniten ja milloin sukusi ihmiset avioituivat. (Jos et halua näyttää keskimmäistä kaaviota, voit piilottaa sen klikkaamalla X-painiketta oikeassa yläkulmassa.)

 

Toisesta rivistä löydät keskimääräisen iän naimisiinmentäessä ja kuka oli nuorin avioituja ja kuka vanhin. 

Kolmannessa rivissä on tietoa sukusi avioliittojen kestosta, kenellä oli pisin ja kenellä lyhyin avioliitto. (Voit piilottaa viimeisen klikkaamalla X-merkkiä oikeassa yläkulmassa). 

Alimmassa rivissä on sukusi puolisoiden keskimääräinen ikäero sekä tiedot henkilöistä, joiden ikäero on ollut suurin. 

Lapset

Lapset-sivulla on keskimääräinen sukusi ydinperheen lapsimäärä, millä perheellä oli eniten lapsia ja keillä ihmisillä (mies ja nainen) oli eniten lapsia. 

Seuraavassa rivissä on keskimääräinen lapsensaanti-ikä sekä sukusi vanhin ja nuorin synnyttäjä. 

Kolmannessa rivissä kerrotaan perheen nuorimman ja vanhimman lapsen keskimääräinen ikäero sekä ne sukupuusi sisarukset, joilla on suurin ja pienin ikäero. 

Avioerot

Avioerot-sivulta selviää sukusi avioerojen määrä, ketkä ovat eronneet useimmin ja kenellä oli pisin eroon päättynyt avioliitto. 

Toisessa rivissä on sukulaistesi keskimääräinen ikä erotessa sekä vanhimpana ja nuorimpana eronneet.  

Ellet halua nähdä mitään näistä tilastoista, voit klikata X-merkkiä, minkä tahansa taulukon yläkulmassa. 

Mitä sait tietää

Näiden tilastojen tarkasteleminen voi antaa sinulle paljon tietoa suvustasi. Onko geeneissäsi pitkäikäisyyttä? Onko suvussasi yleensä vahvoja, pitkäikäisiä avioliittoja, vai onko avioerojen määrä suuri? Onko suvussasi suhteettoman paljon kauriita? Kaikki nämä voivat saada aikaan oivalluksia – joskus juhlallisia, joskus hauskoja – esivanhempiesi elämästä ja auttaa sinua ymmärtämään paremmin sitä, kuka olet tänään.

 

URL is copied to your clipboard.