URL is copied to your clipboard.

Puun muokkaaminen sukutaulunäkymässä

Puun muokkaaminen sukutaulunäkymässä

Online sukupuiden sukutaulunäkymässä voit tarkastella sukupuusi henkilöitä ja heidän suoria esivanhempiaan.

Sukutaulunäkymä muokkaus tilassa (zoomaa klikkaamalla)

Kerromme tässä, kuinka voit muokata puutasi sukutaulunäkymässä:

Tietoikkuna

Klikkaa sukupuusi henkilön kuvaa ja näytön vasempaan laitaan ilmaantuu tietoikkuna, joka näyttää tietoja valitusta henkilöstä.

Tietoikkuna (zoomaa klikkaamalla)

Jos tietoikkuna on suljettu, voit avata sen uudelleen klikkaamalla kahdesti sukupuun profiilikorttia (ensimmäinen klikkaus määrittelee henkilön puun keskiöön ja toinen klikkaus avaa tietoikkunan).

Tietoikkuna helpottaa henkilön tietojen katselemista, lisäämistä ja muokkaamista puusta poistumatta. Siinä listataan faktat päivämäärineen ja paikkakuntineen ja näytetään myös henkilön valokuvat ja videot.

 

Tietoikkunan painikkeet (zoomaa klikkaamalla)

Tietoikkunassa on 4 painiketta:

”Profiili” avaa profiilisivun, jossa näkyy kaikki henkilöstä olevat tiedot ml. elämäkerta, lähteet, lainaukset ja paljon muuta. Profiilisivulla näkyy myös kaikki henkilön valokuvat, videot ja dokumentit.

”Muokkaa” avaa sivun henkilön profiilin muokkausta varten.

”Lisää” avaa menun henkilön lähiperheen lisäämiseksi; niihin kuuluvat vanhemmat, sisarukset, puolisot ja lapset.

”Lisää” antaa pääsyn ylimääräisiin toimintoihin kuten profiilikuvan muokkaaminen, yhteyksien lisääminen ja poistaminen tai henkilön koko profiilin poistaminen.

Löydöt-osiossa näytetään avoinna olevat  Smart Matches™ ja Record Matches osumat; voit tarkastella henkilön DNA-osumia ja saat mahdollisuuden tehdä hakuja tästä henkilöstä miljardeista MyHeritage SuperSearch™-hakukoneessa olevista tiedoista.

 

Välitön perhe (zoomaa klikkaamalla)

Välitön perhe-osio listaa henkilön kaikki läheiset sukulaiset, myös ne, joita ei näytetä sukutaulunäkymässä; sisarukset, puolisot ja lapset.

 

Valokuvat & videot (zoomaa klikkaamalla)

Kuvat & videot-osio, joka on uusi tässä sukutaulunäkymän versiossa, näyttää kuvia ja videoita, jotka on liitetty tähän henkilöön. Klikkaa kamerakuvaketta, jossa on +-merkki ja voit lisätä uusia kuvia.

Faktat

Faktat-osio, joka on myös uusi tässä sukutaulunäkymän versiossa, listaa kaikki tälle henkilölle syötetyt faktat ja mahdollistaa uusien faktojen lisäämisen ja olemassa olevien faktojen muokkaamisen tai poistamisen.

Henkilöiden lisääminen puuhun

Lisää helposti henkilölle, jolla sitä ei vielä ole, vanhempi klikkaamalla ”Lisää isä” tai ”Lisää äiti” kortteja puussa. Kutsumme niitä hellittelynimellä Lisää-minut-korteiksi. Tämä on nopea tapa lisätä esivanhempia sukupuuhun.

 

Sukupuun ”Lisää-minut” kortit

Näiden Lisää-minut-korttien lisäksi voit lisätä muita sukulaisia käyttämällä ”Lisää”painiketta tietoikkunassa. Sen klikkaaminen avaa pudotusvalikon, josta voit lisätä henkilölle vanhemmat, sisaruksia, puolisoita ja lapsia.

 

sukulaisten lisääminen

Klikkaamalla vaihtoehtoa kuten ”Lisää poika”, avautuu uusi ikkuna perustietojen lisäämistä varten. Klikkaa ”OK”, kun valmista.

 

Uuden henkilön lisääminen puuhun

Profiilien muokkaaminen

Helpoin tapa muokata henkilön tietoja sukupuussa on siirtää hiiri henkilön kortin päälle ja klikata kynäkuvaketta, mikä avaa muokkaa-profiilia-sivun.

 

Sukupuun tietojen muokkaaminen

Muokkaa-profiilia-sivulla voit muokata henkilön olennaisia tietoja kuten nimi, syntymä, avioliitto ja kuolema.

 

Muokkaa profiilia-sivu

Lisätäksesi sellaisia tietoja, joille ei ole paikkaa muokkaa-profiilia-sivulla, klikkaa ikkunan alalaidassa olevaa kohtaa ”Muokkaa lisää” ja pääset koko profiilin muokkaustilaan. Siellä voit lisätä ja muokata kaikkia henkilöön liittyviä kenttiä ml. elämäkerta, yhteystiedot, koulutus, lainaukset, lähteet ja paljon muuta.

Voit myös käyttää tietoikkunaa siellä olevien tietojen muokkaamiseen esim. faktojen lisäämiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen alla kuvaamallamme tavalla.

Valokuvien lisääminen

Sukupuusi henkilöllä, jolla ei ole vielä profiilikuvaa, on kuvan paikalla silhuetti. Klikkaa silhuetin alla olevaa kamerakuvaketta ja lataa henkilökuva

 

Profiilikuvan lisääminen

Jos haluat lisät useita kuvia tai videoita puusi henkilölle, klikkaa tietoikkunan kuvat & videot-osiossa olevaa suurta kamerapainiketta, jossa on +-merkki.

 

Kuvien lisääminen tietoikkunassa

Saat alla olevan ikkunan. Täällä voit ladata tiedostoja vetämällä ja pudottamalla tai valitsemalla ne ladattavaksi koneeltasi.

Valokuvien latausikkuna

Faktojen lisääminen ja editointi

Tietoikkunassa on helppo tarkastella, lisätä ja muokata henkilön faktoja (tapahtumia) poistumatta puusta. Se listaa faktat päivämäärittäin ja paikkakunnittain.

 

Faktojen lisääminen tietoikkunassa

Voit lisätä henkilölle uuden faktan klikkaamalla ”Lisää fakta”-painiketta listan yläosassa.

 

Uuden faktan lisääminen

Valitse faktalaji useista esitetyistä vaihtoehdoista ja klikkaa OK, jotta saat näkyviin ikkunan uuden faktan lisäämiseksi.

Synnyintiedon lisääminen

Voit muokata faktaa liikuttamalla hiirtä sen yläpuolella ja klikkaamalla kynäkuvaketta.

Muokkaa faktaa
Kotipaikan muokkaaminen

Faktan muokkausikkuna avautuu. Tällä sivulla on myös mahdollista poistaa fakta.

Puun asetukset

Sukutaulunäkymän asetusten muokkaamiseksi, klikkaa hammasratakuvaketta oikeassa yläkulmassa.

 

Puun asetukset

Voit tehdä sukutaulunäkymästä oletusnäkymän valitsemalla ylimmän valintaruudun. Näet tämän vaihtoehdon ainoastaan sukutaulunäkymässä.

 

Sukutaulunäkymä oletuksena

Käytä ”Korttien näyttövalinnat” ruutuja ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi ”Lisää-minut-kortit” vanhempien lisäämiseksi ja muokkauskuvakkeen.

Näyttövalinnat

Osiossa ”Nimivalinnat” voit valita, haluatko etu- ja jälkiliitteiden näkyvän henkilön kortilla. Toiset käyttäjät haluavat esimerkiksi nimen näkyvän muodossa ”Matti Virtanen” ja toiset muodossa ”Prof. Matti Virtanen jr.”. Huomaa: sukutaulunäkymä näyttää naiset sukupuussa tyttönimillä.

Nimivalinnat
URL is copied to your clipboard.