URL is copied to your clipboard.

Sukunimien esittäminen MyHeritagessa

Sukunimien esittäminen MyHeritagessa

Sukunimikäytännöt vaihtelevat kulttuurista toiseen ja voivat toisinaan muuttua yhteiskunnallisten muutosten seurauksena. MyHeritage-järjestelmä pyrkii pitämään asiat yksinkertaisina ja on optimoitu yleisimpiin sukunimikäytäntöihin, mutta se antaa käyttäjille myös mahdollisuuden muuttaa sukunimiä paikallisten tai yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Esimerkiksi, jos naimisissa olevalle naiselle ei ole avionimeä, MyHeritage antaa hänelle aviomiehen nimen. Voit kuitenkin kytkeä tämän asetuksen pois päältä, jos sukusi naiset eivät yleensä ota aviomiehensä sukunimeä mennessään naimisiin (esimerkiksi Espanjan, Chilen tai Islannin paikallisten tapojen mukaan). Löydät nämä asetukset sivustolta klikkaamalla oikealla ylhäällä nimesi vierestä aukeavaa pudotusvalikkoa ja valitsemalla ”Sivustoasetukset”. Valitse sitten ”Sukututkimus” -asetussivu ja poista valinta viimeisestä vaihtoehdosta ”Naimisissa olevien naisten nimet” -osiossa.

Samassa osiossa voit valita, kuinka naimisissa olevien naisten sukunimet näytetään perhesivustollasi. Voit valita, että näytetään vain avionimi, vain tyttönimi, avionimi ja sulkeissa tyttönimi, tai tyttönimi ja sulkeissa avionimi.

 

Jos joku sukusi mies on ottanut vaimonsa sukunimen tai muuttanut sen heidän yhteiseksi sukunimekseen, voit lisätä nimen sukunimikenttään tai vaihtaa nykyisen sukunimen uuteen ja lisätä aikaisemman ”Edellinen nimi”-kenttään (johon pääset klikkaamalla profiilikortilla”Muokkaa”, ”Muokkaa lisää” > aikaisempi nimi ”Oleelliset tiedot”-osiossa). Kun haluat tehdä merkinnän siitä, milloin ja miksi nimi on vaihdettu/vaihtunut, lisää profiiliin uusi fakta ”Nimen muutos”.

 

URL is copied to your clipboard.