URL is copied to your clipboard.

DNA-tulokseni tulivat! Mitä nyt?

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

DNA-tulokseni tulivat! Mitä nyt?

Onnittelut, DNA-tuloksesi ovat täällä! Olet aloittamassa uskomatonta löytöretkeä.
Tässä siitä mitä voit tehdä nyt, kun tulokset ovat sivustollasi:

1. Tutustu etniseen alkuperääsi

Sen tietäminen, mistä olet kotoisin voi olla jännittävä ja dramaattinen hetki. MyHeritage on tehnyt siitä erityisen ainutlaatuisen intron avulla. Intro esittelee jokaisen etnisyysprosentin musiikin säestyksellä.

 

Sähköposti, jossa ilmoitetaan tulosten valmistumisesta, vie sinut suoraan esittelyyn. Katseltuasi sen saat lisätietoa jokaisesta etnisyydestä klikkaamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ”Näytä täydellinen etnisyysarvio”.

 

Seuraavalla sivulla näet täydellisen luettelon etnisyysprosentteistasi sekä kartan, josta ilmenee alueet, joista jokainen etnisyys on peräisin. Napsauta luettelossa tai kartassa olevaa etnisyyttä saadaksesi lisätietoja siitä.

 

Tällä sivulla voit myös jakaa etnisyysarviosi ystäville ja perheellesi sosiaalisen median kautta. Napsauta vain ”Jaa” -painiketta oikeassa yläkulmassa.

2. Löydä sukuun kuuluvia ihmisiä

On aika tavata DNA-osumasi.

DNA-osumat-sivulla löydät listan osumistasi läheisyysjärjestyksessä. 

Voit lajitella, suodattaa ja tehdä hakuja osumista.

Jokainen DNA-osuma näyttää jaetun DNAn prosenttimäärän ja sen perusteella arvioidun sukulaisuussuhteen. MyHeritage voi myös tarjota joitain johtolankoja, jotka auttavat sinua selvittämään tarkalleen, mikä on sukulaisuussuhteesi osumiin. Mm. seuraavat ominaisuudet löytyvät DNA-osumat-sivulta:

Theory of Family Relativity™: Tämä ainutlaatuinen ja hyvin hyödyllinen ominaisuus vahvistaa tiedot kaikista MyHeritage-sivustolta saatavissa olevista lähteistä ja muodostaa uskottavia teorioita siitä, kuinka saatat olla sukua osumillesi. Algoritmi etsii tietoja muista MyHeritage-sukupuista ja yli 10,2 miljardin historiallisen tiedon kokoelmista ja jos se löytää yhteyden sinun ja osuman välillä, se toimittaa nämä tiedot suoraan DNA-osuman kortille. Löydät ne DNA-osuman perustietojen alapuolelta. Napsauttamalla näytä teoria -linkkiä näet kuinka MyHeritage muodosti teorian (mahdollisesti useita polkuja, jos niitä on enemmän kuin yksi).

Yhteiset esivanhempien sukunimet: Et näe suoraan arvioidusta sukulaisuussuhteesta, kummasta linjasta osumasi voisi olla, mutta yhteiset esivanhempien sukunimet voivat antaa arvokkaita vihjeitä. Katsomalla, mitä sukunimiä jaat tämän osuman kanssa, voit ehkä jäljittää sukulaisuuspolun sinun ja hänen välillä.

Smart Matches™-osumat puissanne: Smart Matches™-osumien vahvistaminen puidenne välillä saattaa auttaa selvittämään, kuinka osumasi on sinulle sukua, sillä osumasi on jo liitetty muihin sukuunsa kuuluviin hänen omassa puussaan. 

Jaetut esivanhempien paikat: Sen tietäminen, mistä tulette voi antaa lisää vihjeitä, erityisesti, jos äiti- ja isälinjasi ovat lähtöisin eri paikoista.

Mitä enemmän tietoja sukupuussasi on, sitä enemmän MyHeritage pystyy antamaan vihjeitä sinun ja DNA-osumasi sukulaisuudesta.

Jos haluat ottaa yhteyttä DNA-osumaasi, napsauta ota yhteyttä-linkkiä hänen perustietojensa alla. Se vie sinut MyHeritage-postilaatikkoosi, missä voit kirjoittaa hänelle viestin.

3. Tutustu parannettuihin DNA-työkaluihin

Jos haluat kaivautua vähän syvemmälle, voit käyttää sukulaisuussuhteen selvittämisen apuna kromosomiselainta ja autokluster työkalua. 

The Kromosomiselaimen avulla voit tarkastella yhteisiä segmenttejänne aina 7 osumaan asti kerrallaan. Jaettujen segmenttien vertailu ja vastakkain asettelu voi auttaa sinua selvittämään, mikä yhteinen esivanhempi teillä voisi olla. Esimerkiksi, jos salaperäinen serkkusi jakaa joitain DNA-segmenttejä äitisi kanssa, mutta ei isäsi kanssa, kertoo se, että hän on todennäköisesti sukua äitisi puolelta. Mitä enemmän DNA-osumia sinulla on tunnettujen perheenjäsentesi kanssa, sitä enemmän voit saada selville DNA-osumista, joiden yhteys sinuun on tuntematon.

Autoklusteri auttaa ryhmittelemällä DNA-osumasi heidän yhteisen DNAnsa perusteella (ja siitä johtuen on hyvin todennäköistä, että he polveutuvat samoista esivanhemmista). Joten, jos mysteeriserkkusi ilmaantuu samaan ryhmään kuin äitilinjan isotätisi kanssa, tiedät että hänellä ja isotädilläsi on todennäköisesti yhteinen esivanhempi. 

Nämä molemmat työkalut voivat auttaa sinua hiomaan todennäköisiä sukulaisuussuhteita itsesi ja DNA-osumiesi välillä. Sen lisäksi, että ne rakentavat uusia perheyhteyksiä, ne voivat myös auttaa pääsemään läpi sukututkimuksesi umpikujista.

4. Testauta muita perheenjäseniä

Kun yhä useammat ihmiset tekevät DNA-testejä MyHeritage -palvelun avulla, saat lisää DNA-osumia, jotka voivat auttaa sinua tutkimuksessasi. Jos haluat kuitenkin toimia aktiivisesti, harkitse muiden perheenjäsenten kannustamista DNA-testin tekemiseen. Jos sinulla on enemmän DNA-tietoja läheisiltä perheenjäseniltä, saat enemmän tietoa työskentelyyn – ja joskus tarvitset vain yhden lisäpalasen palapelin valmistumiseen.

 

URL is copied to your clipboard.