URL is copied to your clipboard.

Yksityisyyden hallinta MyHeritagessa

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Yksityisyyden hallinta MyHeritagessa

Käyttäjien yksityisyys on meille ensiarvoisen tärkeää MyHeritagessa. Tiedämme, että kanssamme jakamasi tiedot ovat arvokkaita sinulle, ja olemme sitoutuneet suojelemaan näitä tietoja ja antamaan sinulle täyden hallinnan jakamiisi tietoihin.

MyHeritage on ainoa DNA-yritys, joka on luvannut koskaan olla myymättä DNA-tietoja vakuutusyhtiöille, ja meillä on tiukka käytäntö, joka kieltää lainvalvontaviranomaisilta DNA-palveluidemme käytön. Emme koskaan jaa DNA-tietojasi kolmansille osapuolille ilman erillistä suostumustasi.

Oletuksena tietojesi yksityisyyttä suojataan seuraavilla tavoilla:

  • Kaikki sukusi elossa olevien henkilökohtaiset tiedot piilotetaan sivustollasi vierailevilta; näkyvillä ovat ainoastaan sukunimet.
  • Vieraat voivat anoa jäsenyyttä ja nähdä muutkin tiedot ja sinä voit joko hyväksyä tai hylätä nämä anomukset. 
  • Muut MyHeritage-käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä ainoastaan MyHeritagen viestintäjärjestelmän kautta. 
  • Toiset MyHeritage-käyttäjät voivat saada Smart Matches™-osumia puusi henkilöihin, mutta näkevät elossa olevien henkilöiden tiedot ainoastaan, jos ne ovat osumina (tarkoittaa sitä, että toinen käyttäjä on jo aikaisemmin lisännyt ko. henkilön tiedot omaan puuhunsa).
  • Toiset MyHeritage-käyttäjät voivat saada DNA-osumia sinuun tai hallinnoimiisi pakkauksiin ja he voivat nähdä profiilisi, etnisyysarviosi ja yhteiset DNA-segmentit.

Nämä oletusasetukset on optimoitu auttamaan sinua hyödyntämään MyHeritagea täysin ja samalla suojaamaan. Jos kuitenkin haluat muuttaa niitä, voit tehdä sen milloin tahansa klikkaamalla oikealla ylhäällä nimesi vieressä olevaa pudotusvalikkoa ja valitsemalla ”Yksityisyyteni”.

Omat asetukseni

Tässä osiossa voit hallita mitä sivustosi ulkopuoliset MyHeritage-käyttäjät näkevät: julkinen profiili (nimi, valokuva, asuinmaa) ja pyöristetty ikä (esim. 30–50-vuotias).

Toinen asetus, jota voit muuttaa tällä sivulla, on otatko Search Connect ™-ominaisuuden käyttöön. Search Connect ™ on erittäin hyödyllinen ominaisuus, jonka avulla MyHeritage-käyttäjät, jotka etsivät kanssasi samoihin ihmisiin liittyviä historiallisia tietoja, voivat olla yhteydessä sinuun ja jakaa tietoja. (Katso tämä esimerkki, jossa MyHeritage-käyttäjä pystyi ratkaisemaan elinikäisen mysteerin ja muodostamaan yhteyden aiemmin tuntemattomien perheenjäsenten kanssa.) Kun Search Connect ™ on käytössä, se tallentaa haut ja näyttää ne samoja nimiä hakeville. Jos poistat sen käytöstä, yhtään hakuasi ei tallenneta ja aiemmat tekemäsi haut poistetaan.

DNA-asetukseni

Jos klikkaat näytön vasemmalla laidalla olevaa ”DNA-asetukseni”-linkkiä, pääset osioon, jossa voit määritellä yksityisyysasetukset DNAlle. Täällä voit sallia tai estää DNA-mätsäyksen yleensä, tai määritellä mitä DNA-osumasi voivat nähdä mm. hallinnoimiesi pakkauksien profiilitiedot, etnisyysarviosi ja yhteisten DNA-segmenttien tiedot. 

Tällä sivulla voit myös hyväksyä tai hylätä tietoisen DNA-suostumussopimuksen. Sopimuksen hyväksyminen antaa MyHeritagen tiedetiimille mahdollisuuden käyttää pakkauksiesi sisältämää DNA-dataa tutkimustarkoituksiin, mikä auttaa meitä ymmärtämään paremmin DNAn ja eri sairauksien välistä yhteyttä. Voit poistaa hyväksyntäsi milloin vain ja jos teet niin, poistetaan datasi kaikista meneillään olevista tutkimuksista eikä se ole mukana tulevissa. 

Perhesivuston asetukset

Perhesivustosi asetukset on jaettu kahteen osaan (Ne ovat sivustokohtaisia, jos sinulla on useampi sivusto): 

Pääsy

Tämän osion avulla voit valita, voivatko muut kuin sivustosi jäsenet löytää sen ja anoa sivuston jäsenyyttä, voivatko sivustosi jäsenet kutsua uusia jäseniä sivustollesi. Voit myös määritellä, näkevätkö vierailijat sivustosi rajoitettuja tietoja ja sallitko oikeaksi todistettujen sovellusten yhteyden sivustoosi.

Sisältö

Tässä osiossa voit valita, ovatko sukupuutietosi haettavissa MyHeritagen historiallisten tietojen hakukoneessa, sallitko Smart Matching™:in MyHeritagen kanssa tai muiden MyHeritage-sivustojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja annatko luvan muille verkkovastaaville kopioida valokuviasi. 

Voit myös valita, voivatko sivustosi jäsenet postata sisältöä sivustolle ja voivatko muut MyHeritage-käyttäjät tehdä hakuja kuvistasi ja tarkastella niitä. 

Sen jälkeen, kun olet tehnyt valintasi, muista klikata ”Tallenna”-painiketta. 

URL is copied to your clipboard.