URL is copied to your clipboard.

Yhteyden ottaminen muihin MyHeritage-käyttäjiin: ohjeita & vinkkejä

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Yhteyden ottaminen muihin MyHeritage-käyttäjiin: ohjeita & vinkkejä

Yksi MyHeritagen tärkeimmistä tavoitteista on auttaa sinua yhteydenpidossa uusien sukulaistesi kanssa. On hienoa laajentaa suvun jäsenten piiriä, ja se voi olla hyödyllistä myös sukututkimuksen kannalta – varsinkin, jos sukulainen, johon otat yhteyttä on itsekin tehnyt paljon sukututkimusta ja voi auttaa täyttämään puussasi olevia aukkoja.

Voit ottaa yhteyttä muihin MyHeritage-jäseniin viestijärjestelmämme kautta. MyHeritage ei näytä jäsenten sähköpostiosoitteita tai muita yhteystietoja yksityisyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Oletuksena, viestijärjestelmä lähettää sähköpostihälytyksen viestin vastaanottavalle käyttäjälle, joten vaikka hän ei säännöllisesti tarkistaisi MyHeritage-postilaatikkoaan, hän todennäköisesti näkee, että hänellä on viesti sinulta.

Kun olet luonut yhteyden käyttäjään, voi olla helpompaa tai kätevämpää jakaa henkilökohtainen sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja jatkaa keskustelua sitä kautta.

Kuinka otat yhteyttä toiseen MyHeritage-käyttäjään

On useita tapoja ottaa yhteyttä toiseen MyHeritage -käyttäjään asiayhteydestä riippuen. Joitakin esimerkkejä, jotka voivat saada sinut ottamaan yhteyttä toiseen MyHeritage-käyttäjään:

  • Sait korkealaatuisen Smart Match ™ -osuman käyttäjän puussa olevaan henkilöön
  • Käyttäjä tai joku, jonka pakkausta hän hallinnoi, ilmaantuu sinulle DNA-osumana
  • Löysit toisen käyttäjän, joka teki haun samasta esivanhemmasta SearchConnect ™:n kautta

Jokaisessa tapauksessa näet mahdollisuuden ottaa yhteyttä sivuston omistajaan tai henkilöön, joka hallinnoi DNA-pakkausta. Jos esimerkiksi haluat ottaa yhteyttä henkilöön Smart Match ™-osuman kautta:

 

DNA-osumien listalta:

Klikkaa ”Ota yhteyttä”-painiketta ja linkki ohjaa sinut MyHeritagen postilaatikkoon, missä voit kirjoittaa ja lähettää viestisi.

Kun olet menossa sellaiselle sivustolle, jonka jäsen et ole, ilmestyy näytön yläosaan teksti, joka kehottaa sinua hakemaan sivuston jäsenyyttä. Jos klikkaat ”Pyydä jäsenyyttä”, saat valintaikkunan, jossa voit kertoa jäsenyyspyynnön syyn ennen sen lähettämistä. Suosittelemme syyn ilmoittamista alla olevien vinkkien avulla.

Vinkkejä, jotka nostavat todennäköisyyttä vastauksen saamiseen

Nykymaailmassa on paljon kilpailua huomiostamme. Meitä pommitetaan jatkuvasti viesteillä ja sähköposteilla. Voi olla haaste saada vastaanottaja asettamaan viestisi ensisijalle. Siihen, miksi käyttäjä ei voi vastata, on muutamia yleisiä syitä:

  • Hän on poistanut sähköpostihälytykset eikä tarkista MyHeritage-postilaatikkoaan säännöllisesti
  • Hän ei huomioinut sähköpostihälytystä, joka ilmoitti hänelle viestistäsi
  • Hän luki viestisi, mutta ei ymmärtänyt, miksi otit häneen yhteyttä tai miksi tai kuinka hänen tulisi vastata

Kahteen ensimmäiseen kohtaan ei ole paljon tehtävissä, mutta voisit estää kolmannen tapauksen kirjoittamalla hyvin muotoillun viestin. 

Jos haluat lisätä vastauksen saamisen todennäköisyyttä, suosittelemme, että kirjoitat lyhyen ja asiaan menevän viestin seuraavaan ohjeen mukaan:

  • Esittele itsesi
  • Kerro vastaanottajalle taustasta
  • Käsittele odotuksia

Jos sanot vain jotain yleistä, kuten ”Näen, että olemme toisillemme 0,6%: n DNA-osuma, haluaisin puhua kanssasi”, et todennäköisesti saa vastausta. Vastaanottajalla voi hyvinkin olla 5000 DNA-osumaa, jotka jakavat 0,6% DNA: stasi, joten olet vain yksi muukalainen internetissä eikä  heillä ole erityistä kannustinta puhua kanssasi. Jos kerrot yhteydenoton tavoitteesi tarkemmin ja mitä tietoja heiltä haluat, he tekevät todennäköisemmin yhteistyötä.

Odotusten käsitteleminen tarkoittaa käyttäjän auttamista ymmärtämään, mitä odotat heiltä ja mitä hän voi odottaa sinulta. Hyvien kysymysten esittäminen on avainasia: mitä tarkempia, sitä parempia. ”Haluaisin joitain tietoja perheestäsi” on liian yleinen – vastaanottaja ei tiedä miten vastata. Kysymykset kuten: ”Milloin esi-isäsi, jonka sukunimi on Johnson, muutti Yhdysvaltoihin, ja mistä hän oli kotoisin?” tai ”Tutkimiani esivanhempien sukunimiä ovat Johnson, Owens ja Patterson. Onko sinulla näiden nimisiä esivanhempia? ” ovat jo paljon parempia.

Olemme laittaneet alle joitain käytännön esimerkkejä viesteistä muille MyHeritage-käyttäjille. Kysymykset on muotoiltu siten, että niihin todennäköisesti vastataan.

Esimerkki 1: Sivustojäsenyyden pyytäminen

Hei Jussi,

Nimeni on Marja Sivonen ja asun Helsingissä. Sain puustasi Smart Match-osuman äitilinjani iso-enolle Tauno Ollikaiselle ja huomasin, että puussasi on henkilöitä, joista minulla ei ole mitään tietoja. Haluaisin päästä sivustosi jäseneksi, jotta voisin katsella niitä rauhassa. Olen vastavuoroisesti kutsunut sinut oman sivustoni jäseneksi. 

Kiittäen

Marja

Esimerkki 2: Yhteydenotto henkilöön SearchConnect™:n kautta

Aihe: Tutkimme Tauno Ollikaista

Hei Jussi,

Nimeni on Marja Sivonen ja asun Helsingissä. Huomasin SearchConnect™:ssa, että me kumpikin tutkimme samaa esivanhempaa, äitilinjani isoenoa Tauno Ollikaista. Minusta olisi kiva tietää, millä tavalla olet sukua Taunolle. Ehkä voisimme vaihtaa tietoja ja täyttää toistemme tutkimuksessa olevia aukkokohtia. 

Toivon kuulevani sinusta pian,

Marja

Esimerkki 3: Yhteydenotto DNA-osumaan

Aihe: DNA-osumasi etsii tietoa Tauno Ollikaisesta

Hei Jussi,

Nimeni on Marja Sivonen ja asun Helsingissä. Huomasin, että olemme DNA-osumina toisillemme (1. – 3. serkukset), ja AutoCluster sijoittaa sinut klusteriin, jossa on monia ihmisiä äitini puolelta. Olen yrittänyt löytää lisää tietoa siinä sukuhaarassa olevasta esivanhemmastani, iso-enostani Tauno Ollikaisesta. Olisiko sinulla tietoa Taunosta? Onko sinulla ajatuksia siitä, kuinka olemme sukua toisillemme? Iso-isoäitini oli Emma Karjalainen (os. Ollikainen) ja hän lähti siirtolaiseksi Amerikkaan vuonna 1883. 

Toivon kuulevani sinusta pian,

Marja

URL is copied to your clipboard.